Σύνδεσμοι

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ
Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Συνεργασία με Ψυχολόγο, 2019-20

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από 23-09-2019 και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα υπάρχει μια φορά την εβδομάδα η ψυχολόγος Μαγγιώρου  Βασιλική στον χώρο του σχολείου μας.

Βασικές του αρμοδιότητες θα είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας του, η αξιολόγηση και ψυχολογική εκτίμηση μαθητών που χρήζουν υποστήριξης, η συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν την ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων στην τάξη με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων στους μαθητές, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους καθώς και των ικανοτήτων διαχείρισης του άγχους και των συγκρούσεων.

Όποιος γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί να συνεργασθεί μαζί της μπορεί να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του σχολείου, διευκρινίζοντας το αίτημα του και τους λόγους που επιθυμεί τη συνεργασία, οι οποίοι θα πρέπει να αφορούν κάποιο μαθητή του σχολείου.

Επιπλέον, προκειμένου να διεξαχθεί η αξιολόγηση κάποιου μαθητή είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων του καθώς και η διενέργεια μιας συνάντησης με τους ίδιους πριν την αξιολόγηση του μαθητή, έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για το ατομικό, εξελικτικό και οικογενειακό ιστορικό του μαθητή.

Όλες οι συναντήσεις θα διεξάγονται στον χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τη ψυχολόγο. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του σχολείου.


Εκπαιδευτική ψυχολογία ονομάζεται ο κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με τον τρόπο μάθησης, το μαθησιακό περιβάλλον αλλά και τις μαθησιακές δυσκολίες, δηλαδή με οτιδήποτε έχει σχέση με τον τρόπο ανάπτυξης των γνώσεων στον άνθρωπο.

Παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους με τα δωρεάν εγχειρίδια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Π.Ι. Κύπρου. Πατώντας πάνω στους συνδέσμους μεταφέρεστε στη σελίδα με το αντίστοιχο εγχειρίδιο:

  1. Οδηγός Νηπιαγωγού για την ολόπλευρη ανάπτυξη και αγωγή των παιδιών
  2. Στηρίζω τη Μάθηση: Βοήθημα για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης
  3. Εγχειρίδιο «Γνωρίζω τους μαθητές μου»
  4. Εγχειρίδιο «Διαχειρίζομαι το πένθος»
  5. Εισαγωγή στα κοινωνικά πρότυπα 
  6. Εκφοβιστική συμπεριφορά
  7. Οδηγός για γονείς «Προσχολική Ηλικία»