Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ
Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Σαν σήμερα

  1. 20/09/490 π.χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα.
    Οι Πέρσες, υπό τον Δάτη και τον Αρταφέρνη έχουν 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιουνίου 2019 από

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

«Στο σχολείο μας οι μαθητές  κάθε τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν σε ποικίλα βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Η σχέση με το περιβάλλον σαν αξία δομείται και καλλιεργείται από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής των παιδιών. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν αφορά μόνο τους ειδικούς και τους επιστήμονες, αλλά όλους μας.

Με τη βιωματική μέθοδο η μαθησιακή διαδικασία οργανώνεται έτσι ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες όπως η έρευνα, η εργασία πεδίου, η παρατήρηση, οι δημιουργικές συνθέσεις. 

Η εργασία σε ομάδες, το κλίμα συνεργασίας, η συναισθηματική έκφραση και η έκθεση σε νέες εμπειρίες, αποτελούν βασικά εργαλεία της βιωματικής εκπαίδευσης. Η απευθείας συνάντηση του μαθητή με το αντικείμενο της μάθησης, καταφέρνει να τον εμπλέκει ολόκληρο σ΄ αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα η παραγόμενη μάθηση να είναι ουσιαστική και διαρκής».

Το θέμα για το 2019 εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εννέα στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων που υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα που ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας. «Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά. Το μήνυμά μου προς τις κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο: φορολόγηση των ρύπων, τερματισμός των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα και αποφυγή κατασκευής νέων εγκαταστάσεων άνθρακα. Χρειαζόμαστε μια πράσινη οικονομία, όχι μια γκρίζα οικονομία» τονίζει στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2019 «Καταπολεμήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση» επιλέχθηκε από τη χώρα υποδοχής, η οποία γι’ αυτό το χρόνο είναι η Κίνα, ο κυριότερος ρυπαντής του κόσμου. Μας καλεί να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγουμε και να σταματήσουμε τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας. ΠΗΓΗ: https://www.sansimera.gr/

 

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »Αφήστε μια απάντηση