Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ
Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

  1. 19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Κανόνες ασφάλειας. Τι πρέπει να κάνει ένα παιδί σε περίπτωση που…

6 Νοεμβρίου 2018 από

Παρακαλώ όπως να τηρείτε διαρκώς τους κανόνες ασφάλειας σε όλους τους χώρους (αυλές, παιδικές χαρές, αθλητικά κέντρα, αποχώρηση και άφιξη στο σχολείο, πολυκαταστήματα, θέατρα…), και να ενημερώνετε συνεχώς τα παιδιά ακριβώς για το πώς πρέπει να αντιδράσουν αν κάτι περίεργο προκύψει!

Μην αφήνουμε μια στιγμή…να την θρηνούμε για πάντα…

Το σχολείο μας βάζει την ασφάλεια των παιδιών στην πρώτη θέση της σχολικής ζωής με την συνδρομή όλων! Βασική κρίνεται η ενημέρωση των μαθητών και κηδεμόνων σε θέματα ασφάλειας και αυστηρής τήρησης κανόνων και στρατηγικών στοχεύοντας στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ:
  • Το πιο σημαντικό μέρος της ασφάλειας και της προστασίας των παιδιών είναι η πρόληψη! Είναι όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουν και οι γονείς αλλά και τα παιδιά μερικά πράγματα πως θα ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις υπό απειλή.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά σας τον ορισμό του ακίνδυνου άγνωστου. Εάν ποτέ χαθούν τα παιδιά σας ή απομακρυνθούν σε ένα πολυπληθές μέρος, θα πρέπει να ψάξουν έναν ακίνδυνο άγνωστο, για να τα βοηθήσει, που θα ήταν ασφαλές γι΄αυτά να του δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Για να χαρακτηριστεί ακίνδυνος ένας άγνωστος πρέπει:
– Να είναι κάποιος που θα επιλέξει το παιδί σας να του μιλήσει και όχι το αντίστροφο
– Να είναι κάποιος εργαζόμενος και κατα προτίμηση να φορά καρτελάκι με το όνομά του.
– Κατά προτίμηση να είναι γυναίκα ή μητέρα…

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που πρέπει να βοηθήσετε το παιδί σας να απομνημονεύσει, προκειμένου να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο ασφαλές μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Σε περίπτωση επίθεσης, θα πρέπει να φωνάξει δυνατά για βοήθεια και άμεσα να τρέξει μακριά, όσο πιο γρήγορα μπορεί παρά να επιχειρήσει να παλέψει με τον άγνωστο. H καλύτερη στιγμή να επιχειρήσει να διαφύγει, δεν είναι κάποια “κατάλληλη” αλλά ευθύς αμέσως.

Αν το παιδί συνειδητοποιήσει ότι έχει απομακρυνθεί από σας, στην αρχή δεν θα πρέπει να μετακινηθεί. Το πιθανότερο είναι να είστε κάπου εκεί κοντά, οπότε αρκεί απλά να σας φωνάξει δυνατά. Στην περίπτωση που δεν απαντήσετε, πείτε του ότι τότε θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου ενήλικα. Ιδανικά, ένας υπάλληλος της ασφάλειας ή το ταμείο του καταστήματος. Εσείς χωρίς να χάνετε χρόνο, φωνάξτε δυνατά τ’ όνομά του και έχετε ανοιχτά τ’ αυτιά σας. Αν είναι κοντά, θα έρθει προς το μέρος σας με το που σας ακούσει.

Αντί να δώσετε εντολή στο παιδί σας να μην μιλάει ποτέ σε ξένους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κατανοεί πως οι αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι διάσωσης με αναγνωρίσιμες στολές, καθώς και οι μητέρες με μικρά παιδιά, είναι πηγές βοήθειας και όχι κίνδυνος.

  • Ακόμα και αν ξέρει απ’ έξω το τηλέφωνό σας, μην παραλείψετε να το γράψετε σ’ ένα χαρτί και να το βάλετε στην τσέπη του.
  • Να έχετε φωτογραφήσει  πρόσφατα το παιδί σας με το κινητό σας (ακόμα και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας) σε περίπτωση που χρειαστεί να δείξετε την φωτογραφία του.
  • Για τα πιο μεγάλα παιδιά, που μπορούν να χειριστούν την τεχνολογία, μπορείτε να του δώσετε ένα εύκολο κινητό που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης.
  • Ορίστε με το παιδί ένα εύκολο σημείο συνάντησης, σε περίπτωση που είναι από οκτώ ετών και πάνω και μπορεί να μετακινηθεί μόνο του.
  • Ζητήστε αμέσως τη βοήθεια άλλων ή των υπολοίπων της παρέας. Εσείς παραμείνετε στο αρχικό σημείο που χαθήκατε και πείτε στους υπόλοιπους να ψάξουν γρήγορα όλα τα κοντινά σημεία και να καλέσουν τους υπαλλήλους του μέρους ή τους υπεύθυνους ασφαλείας.
  • Αφού έχετε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και οι πρώτες έρευνες αποβούν άκαρπες, θα πρέπει ν’ απευθυνθείτε στην αστυνομία.

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 11 Σχόλια »Αφήστε μια απάντηση