Επισκεψη του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ΄και της Δ΄τάξης θα έχουν τη χαρά να υποδεχτούνστο σχολείο τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο.Ο κ Δημητρόπουλος θα παρουσιάσει στους μαθητές το βιβλίο του «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», το οποίο έχουν ήδη επεξεργαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, προσφέρόντάς τους παράλληλα  μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Η γνωριμία των παιδιών με τον συγγραφέα θα ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για το βιβλίο και θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον δημιουργό μέσα από το κείμενο και τους ήρωές του, να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με τη συγγραφή ενός βιβλίου και  να μάθουν τα μυστικά της δουλειάς του!

 Η υπόθεση του βιβλίου

Κάπου, κάπως, κάποτε… Ένα μικρό κορίτσι δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα… Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη… Γλυκά και πάλι γλυκά… Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα “χέρια” τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους… Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν στον “ίσιο δρόμο”… Θα τα καταφέρουν, άραγε; Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση!

Μοναδικές στιγμές στο 8ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα με τους μικρούς μας φίλους και τους εκπληκτικούς παιδαγωγούς τους…

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1976 στα Χανιά, αλλά έζησε ως και τα εφηβικά του χρόνια στην Αμαλιάδα. Είναι νυμφευμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπάλληλο της ΕΡΤ, μαζί με την οποία απέκτησε ένα κοριτσάκι, την Καλλιόπη.
Το 1997 πέτυχε σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάχθηκε με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι τώρα με τον βαθμό πλέον του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έλαβε μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο και για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ, το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ.

Ενδιαφερόμενος για το συλλογικό καλό, υπήρξε το 2014 υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπούλων Κεραμειών. Αναπτύσσει, επίσης, πλούσια δράση στα κινήματα Γονέων του δήμου Χανίων και Παλλήνης Αττικής.
Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών, μεταξύ των οποίων εξέδωσε στην Ελληνοεκδοτική το βιβλίο Ο Μπαμπάς μου, ο ήρωάς μου. Πιστεύει ότι κανείς δεν γράφει, εάν δεν διαβάζει συνεχώς, γι’ αυτό από το 2010 παρακολουθεί μαθήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση