Ένα βιβλίο έμπνευσης από τους μαθητές του Ε1 τμήματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία αυτή τη σχολική χρονιά να κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν με το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, «Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα», την οποία είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά.

Επειδή όμως η φιλαναγνωσία αποτελεί το παράθυρο στη φαντασία αλλά και τη σκέψη του παιδιού, δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση των βιβλίων. Έτσι, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το βιβλιαράκι της Ε1΄τάξης που περιέχει σκέψεις, ποιήματα, εμπειρίες και ζωγραφιές για το περιβάλλον. Ας απολαύσουμε λοιπόν τις δημιουργίες των παιδιών μας.

(Για μεγένθυση πατήστε στην πάνω δεξιά γωνία του αρχείου pdf τα βέλη » εργαλεία και μετά επλέξτε: Λειτουργία παρουσίασης)



Λήψη αρχείου

Συγχαρητήρια στους μαθητές και την εκπαιδευτικό του τμήματος κα Ανδρομάχη Μουσουτζάνη για την αγάπη τους στο βιβλίο και τον ζήλο προώθησης της φιλαναγνωσίας.

  • Το σχολείο μας όπως έχετε ήδη ενημερωθεί πρόσφερε σε κάθε τμήμα ένα βιβλίο στηρίζοντας την πεποίθηση ότι η ανάγνωση παιδικών βιβλίων, δίνει στο παιδί μια ακόμη δυνατότητα, ν’ αναπτύξει καλύτερα τις γλωσσικές του ικανότητες και να χτίσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία στη συνέχεια θα στηριχθούν οι ικανότητές του για ανάγνωση και γενικότερα για μάθηση.
  • Παράλληλα καταφέραμε να ιδρύσουμε τη νέα μας σχολική βιβλιοθήκη, συγκεντρώνοντας από διάφορες πηγές πάνω από 200 τίτλους βιβλίων!

…και συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση