“Μάθημα ζωής” από την συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου

Την Τρίτη 18/12/2018 θα επισκεφθεί τα τμήματα Δ1 και Δ2 του σχολείου μας η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Λίλα Πατρόκλου κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.

«Ένα παιδί που το κοροϊδεύουν έχει αρνητικά συναισθήματα ανεξάρτητα αν έχει κάποιο κινητικό πνευματικό ή ψυχικό έλλειμμα. Η άγνοια και η παραπληροφόρηση αργότερα μπορούν να καταλήξουν σε εχθρότητα ή οίκτο. Αν αυτά τα παιδιά είναι «δουλεμένα» από γονείς και εκπαιδευτικούς θα είναι εξοικειωμένα με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας.»

Η Λίλα Πατρόκλου έχει δημιουργήσει και συντονίζει μαζί με τους συνεργάτες της, τρεις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μία Εφηβική και μία Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και τη νεανική λογοτεχνία. Η συγγραφέας τιμήθηκε φέτος με το βραβείο “Μάθημα ζωής” το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το “εγώ” και προσφέρουν εθελοντικά στο “εμείς”, αξιόλογο και διαχρονικό έργο, συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Κάνει σεμινάρια σε Nηπιαγωγούς και Δασκάλους, Γενικής Παιδείας με θέμα “Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας” και επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Συνεργάζεται με Μουσεία και άλλους φορείς πολιτισμού μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Τα βιβλία της Λίνας Πατρόκλου

Η Χρυσούλα, Κάστωρ (2003)
Τα άταχτα πλοκάμια, Κάστωρ (2008)
Ο Λάμπης, Καλειδοσκόπιο (2015)
Ο στρατηγός και ο γάτος του, Καλειδοσκόπιο (2016)
Η Χρυσούλα, Καλειδοσκόπιο (2016)
O Ινδιάνος, ο νέος με το τατουάζ (ανέκδοτο)

 

Η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου μιλάει για τα βιβλία της, για τις Λέσχες ανάγνωσης, για τη χαρά της δημιουργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση