Μια «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για τους μαθητές της Δ΄, Ε’ και ΣΤ΄

ΤηνΤετάρτη, 12-12-2018, οι μαθητές της Δ΄, Ε’ και ΣΤ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7) το δραματοποιημένο κλασικό έργο του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Η διαχρονική και απόλυτα Χριστουγεννιάτικη ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Η ίδια υπογράφει και τη θεατρική διασκευή του έργου, η οποία παραμένει πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και λόγο του Ντίκενς.

Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλουμπάς. Μαζί του ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων διατίθεται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Από την πρώτη έκδοση του 1843

«Ο ρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο περιέγραψε ο Dickens τις γιορτές, ως μια περίοδο, δηλαδή, όπου όλοι είναι ευγενικοί, καλοί και φιλάνθρωποι και σκέφτονται τον διπλανό τους σαν τον εαυτό τους, ήταν αυτό που ζέστανε περισσότερο τις καρδιές των συμπατριωτών του και αποθέωσε το κείμενό του.

Αξίζει, λοιπόν, να ξαναθυμηθούμε, αλλά και να γνωρίσουμε στα παιδιά μας τον Ντίκενς, όχι μόνο ως σπουδάιο συγγραφέα που μας κληροδότησε έναν αθάνατο λογοτεχνικό χαρακτήρα αλλά και ως τον “εφευρέτη” των σύγχρονων Χριστουγέννων. Ως τον άνθρωπο που χάρη στην πένα του επανακαθόρισε (τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό) το περιεχόμενό τους και βέβαια το νόημά τους» www.talcmag.gr/vivlio

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση