Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 12-10-2018

   Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχοντας ενεργά στην 5 η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει στις 12-10-2018, ημέρα Παρασκευή,  επίσκεψη στο Αθλητικό κέντρο Παλλήνης «Δ.Δέδε» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε διάφορα αθλήματα (όπως καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, αντισφαίριση,  στίβος) υπό την καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων γυμναστών του Δήμου Παλλήνης και με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται :

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),

β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες

 γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία


Με πρωτοβουλία του Σχολείου μας και σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης,  θα αφιερώσουμε  μια ημέρα αθλητικών δράσεων στοχεύοντας στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών μας, στην κινητική τους εξάσκηση και στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.   

Την Παρασκευή 12-10-2018 όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης «Γ. Δέδες» με σκοπό να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες (στίβου, αθλημάτων βόλεϊ, καλαθοσφαίρησης, ποδοσφαίρου, τένις…) με την καθοδήγηση τεσσάρων (4) γυμναστών του κέντρου, την εποπτεία των δυο (2) εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας καθώς και με την συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών. 

Οι μαθητές θα μεταφερθούν στα πλαίσια του προγράμματος με τουριστικό λεωφορείο συνοδευόμενοι από όλους τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τάξεων.   Πρέπει να έχουν μαζί τους ελαφρύ δεκατιανό, καπέλο και νερό. 

      Άσκηση και πολύ κέφι, με υπέροχες καιρικές συνθήκες, όπου οι μαθητές θα γνωρίσουν τη χαρά του υγιούς συναγωνισμού.  Σκοπός μας, σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης, να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε πιο συστηματικά τα στάδια και τις εγκαταστάσεις του Δήμου μας που βρίσκονται τόσο κοντά στο Σχολείο μας.

    Τέτοιες εναλλακτικές δραστηριότητες μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε όλους μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας.

    Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για την συνεισφορά τους στην συγκεκριμένη δράση αλλά και για την άψογη συνεργασία που έχουμε σε θέματα εμπλοκής των νέων μας σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες  βελτιώνουν την σωματική και ψυχική κατάσταση τους.


«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση