Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε΄- ΣΤ΄ τάξης στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.

Την Τρίτη 25-09-18,  οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ τάξης θα επισκεφτούν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.

Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων.Στα περίχωρα του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Ελαιόλαδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, Βοτανόκηπους και βέβαια το «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας».

Η επίσκεψή μας έχει ως στόχο οι μαθητές μας να γνωρίσουν βιωματικά τη διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τους Αμπελώνες. Εκεί θα τρυγήσουμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια, θα μεταφέρουμε τα γεμάτα με σταφύλια καλάθια μας στα Πέτρινα Πατητήρια και αφού ρίξουμε τη σοδειά μας σ’ αυτά, με γυμνά πόδια θα ξεκινήσουμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος. Έπειτα θα περάσουμε από τη Στροφιλιά (για να βγει και ο τελευταίος χυμός από τα σταφύλια) και τέλος θα παρακολουθήσουμε το τελικό στάδιο της οινοποίησης, την τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και την εμφιάλωση.

Μετά το τέλος του προγράμματος θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο πάρκο, να ξεκουραστούμε και να ταΐσουμε τα ζώα που θα συναντήσουμε. Επίσης θα ξεναγηθούμε στο υπαίθριο  «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας» , το οποίο είναι διαμορφωμένο όπως ένα μικρό χωριό του παρελθόντος.

«Λίγο πριν το πάτημα σταφυλιών»

«Χώρος διερεύνησης της ζωής στα παλιά χρόνια.- Ταξίδι στον χρόνο»

«Η μικρή φάρμα του Πάρκου»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση