Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ
Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

  1. 19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Δ.Ε.Π.Υ.

Διάσπαση Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Tα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί με Δ.Ε.Π.Υ. παρουσιάζει στην μικρή μήκους ταινία ο Σουηδός σκηνοθέτης Erik Rosenlund και απεικονίζει όλα όσα περνάει, συναισθηματικά και πρακτικά, ένας νεαρός μαθητής με αυτή την διαταραχή τονίζοντας τον αγώνα που δίνει καθημερινά ένα παιδί με ΔΕΠΥ.
   Στόχος του σκηνοθέτη είναι να τονίσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή αυτών των παιδιών και εφήβων  η συμπαράσταση που θα έχουν από τους γονείς τους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
  Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές νευροβιολογικής φύσης στην παιδική ηλικία.    

   Η προσοχή των παιδιών με ΔΕΠΥ μοιάζει με φύλλο στον άνεμο, η σκέψη τους διάσπαρτη παντού, η παρορμητικότητα τους παρούσα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ενώ η υπομονή τους δεν είναι κάτι που τα χαρακτηρίζει.
  Η έγκαιρη διάγνωση και η κατανόηση της διαταραχής βοηθά στην πρώιμη παρέμβαση και στο να μην στιγματίζονται τα παιδιά (αλλά και αργότερα ως έφηβοι και ενήλικες) ως τεμπέληδες, κακοί μαθητές ή ενοχλητικοί και εκνευριστικοί άνθρωποι. 
ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ‘ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΚΔΟΣΗ’ ΤΗΣ ΔΕΠ-Υ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ.
Falling Letters (Bokstavsbarn) διάρκειας 4΄14΄΄   

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ (διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα) έχουν δυσκολία να διατηρούν την συγκέντρωση και την προσοχή τους για ένα ικανό διάστημα χρειάζονται μια εναλλακτική αντιμετώπιση από το στενό και ευρύτερο περιβάλλον.

Τα παιδιά αυτά πολλές φορές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διατήρηση του αυτοελέγχου τους και της προσοχής τους, είναι υπερευαίσθητα και αντιδρούν στην κριτική η οποία οδηγεί πολλές φορές στην έκρηξη.

images

 Διαβάστε περισσότερα«Oδηγός για Γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ» 

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΕΠΥ KYΠΡOYΑφήστε μια απάντηση