Σύνδεσμοι

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ
Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Αυτισμός

Εξηγώντας τον αυτισμό. (Αγγλική γλώσσα)

Επειδή το παιδί μας μπορεί να αντιλαμβάνεται τις σημαντικές διαφορές μεταξύ του ιδίου και ενός συμμαθητή με αυτισμό, είναι χρήσιμο να παράσχουμε τις κατάλληλες πληροφορίες για να βοηθήσουμε το παιδί μας να καταλάβει αυτή τη διαταραχή επικοινωνίας.

Με την κατανόηση έρχεται η ενσυναίσθηση, που είναι το κλειδί για να βοηθήσουμε το παιδί μας να αποδεχθεί και να συνυπάρχει με τους άλλους. Υιοθετώντας αυτή τη στάση προς ένα αυτιστικό παιδί μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δώσουμε το παράδειγμα της καλοσύνης και της φιλικότητας και προς τα άλλα παιδιά.

Τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος μπορεί συχνά να είναι θύματα του εκφοβισμού λόγω της δυσκολίας τους να αλληλεπιδρούν κοινωνικά με άλλους. Εκπαιδεύουμε το παιδί μας σχετικά με τις κατάλληλες και αποδεκτές σχέσεις συνομηλίκων εξασφαλίζοντας ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει τους άλλους με σεβασμό και ενσυναίσθηση. Βοηθάμε το παιδί μας να καταλάβει ότι τα αυτιστικά παιδιά θέλουν φίλους, ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι. Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να είναι φιλικό και να δείχνει σεβασμό σε ένα παιδί με αυτισμό. Χαμογελώντας και αντιμετωπίζοντας το παιδί με καλοσύνη, θα βοηθήσει το αυτιστικό παιδί να αισθάνεται άξιο και σημαντικό.

Δίνουμε στο παιδί μας συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να υποστηρίξουν ένα θύμα εκφοβισμού – πως να υπερασπίσουν το θύμα και να το συμβουλεύουμε να δεχτεί την βοήθεια των ενηλίκων – εξασφαλίζοντας έτσι ότι το παιδί μας μπορεί να είναι ένα μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.

«Βασίζομαι σε εσάς. Το μόνο που μπορώ να γίνω δεν θα συμβεί χωρίς εσάς ως θεμέλιο μου. Γίνε υποστηρικτής μου, ο οδηγός μου, αγάπα με για αυτό που είμαι και θα δούμε πόσο μακριά μπορώ να πάω»Αφήστε μια απάντηση