Δράση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,  ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΑ ΓΙΛΕΚΑ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Μία πρωτοποριακή δράση που αφορά στην ασφαλή  χρήση του ποδηλάτου- και την συμπερίληψη-θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Δήμο μας, σε συνεργασία την «ΕΝΟΔΙΑ  Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Οδήγηση» και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, την Κυριακή 01 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από τις 11:00 – 19:00 και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας  Δημοτικού και Γυμνασίου.

« Προσκαλώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου μας, την Κυριακή το πρωί να πάρουν τα ποδήλατα τους, να φορέσουν τα κράνη τους και μαζί με τους γονείς τους να έρθουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, για μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα και την ασφαλή οδήγηση του πιο αγαπητού μέσου μεταφορά  των παιδικών μας χρόνων  που ήταν και θα είναι πάντα το ποδήλατο αλλά και για την ασφαλή συμπερίληψή των συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους εξ αιτίας μιας αναπηρίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός προσθέτοντας όλα τα παιδιά θα πάρουν πολλά και πλούσια  αναμνηστικά δώρα.

Στόχοι της δράσης είναι

1ον ) η βιωματική έμφαση στην ασφαλή χρήση και οδήγηση

– του ποδηλάτου

– των μέσων μικρο-κινητικότητας,

-του βαδίσματος & του περπατήματος καθώς και

-η εξοικείωση με τις ανάγκες και τους τρόπους μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία.

2ον ) η ασφαλής χρήση του ποδηλάτου

– η πρόληψη ατυχημάτων καθώς και

– η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου

διότι το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην  καθημερινότητα όλων όσων επιλέγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η εκπαίδευση θα είναι  δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους, καθώς περιορισμένος μόνο αριθμός ποδηλάτων και κρανών θα είναι διαθέσιμος για δανειστική χρήση.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες. Θα διανεμηθούν  φυλλάδια με οδηγίες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και δωρεάν φωσφορούχα γιλέκα.

Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.

Με εκτίμηση

Σοφία Γιαννουχίδου, Προϊσταμένη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, 56224, Τηλ. 2310703701 /2310762400

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση