ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ‘’Τρέχω, ρίχνω και πηδώ συμμετέχω όσο μπορώ”

Η δράση αφορούσε τους μαθητές και μαθήτριες των δύο ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας καθώς και των σχολείων 6ου, 18ου, και 2ου Δημοτικών Κορδελιού – Ευόσμου. Τα εν λόγω σχολεία σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου διοργάνωσαν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 09:00-13:00 αθλητική συνάντηση κλασικού αθλητισμού με τίτλο “τρέχω, ρίχνω και πηδώ συμμετέχω όσο μπορώ”. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η βελτίωση της εξωστρέφειας των μαθητών-τριων, της μεταξύ τους συνεργασίας καθώς και της συμμετοχής τους σε αθλητικές γιορτές με παιγνιώδη χαρακτήρα.

Μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας παραχωρήθηκε το Δημοτικό Γήπεδο Οδυσσέα Κορδελιού στο οποίο συναντήθηκαν περίπου 120 μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ΄ τάξεων, χωρίστηκαν σε 20 μεικτές ομάδες και επιδόθηκαν σε 5 αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού προσαρμοσμένα στις δυνατότητες τους αλλά και στον υπάρχοντα αθλητικό εξοπλισμό. Οι συμμετέχοντες πέρασαν ισόχρονα από τα πέντε αγωνίσματα (Σκυταλοδρομία, Δρόμο μετ΄εμποδίων, Άλμα εις ύψος, Άλμα χωρίς φορά και Σφαιροβολία), ενημερώθηκαν και διδάχθηκαν σύντομα τους κανονισμούς και την τεχνική του κάθε αθλήματος και μετά αγωνίστηκαν και οι ίδιοι. Στο τέλος της δράσης δόθηκαν βραβεία συμμετοχής σε όλους τους μαθητές τους οποίους απένειμαν οι παρευρισκόμενοι διευθυντές των σχολείων.

Οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ικανοποιημένη από τη διοργάνωση, έπαιξαν, χάρηκαν, διδάχθηκαν καινούρια αντικείμενα και είχαν τη δυνατότητα να ΄΄μετρήσουν΄΄ την ατομική τους βελτίωση μέσα από τις επαναλήψεις αλλά και την βελτίωση της ομάδας τους καθώς ενημερώνονταν από τους Υπεύθυνους Ε.Φ.Α του κάθε σταθμού για τα ομαδικά σκορ. Η δράση είχε επιτυχία και σε αυτό τον αγώνα νικητές ήταν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες!!

IMG 78fd44a07d6acab48532bf86f0bc4d7e V IMG 2166ac15d4d4c768b374aae8e1ad92e5 V

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση