Ενημέρωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 7/02/2023 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος με την ΣΤ τάξη στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2016 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;». Την εργασία των παιδιών μπορείτε να δείτε εδώ. Ο κωδικός έργου είναι 86196.

Επίσης οι μαθητές θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις αντίστοιχες ενημερώσεις που θα γίνουν στο ίδιο πλαίσιο μαζί με τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο.

saferkids

Για του γονείς και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει μία ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 9/2/2023 ώρα 18:00-19:30. 

saferadultss

Για να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής πατήστε εδώ.

Πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τους γονείς, για διάφορα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://saferinternet4kids.gr/category/goneis/.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων