«

»

Απρ 15

Η φιλία είναι σημαντική για όλους μας!

Στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων ενδοσχολικών συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, κινητοποιηθήκαμε, οργανώνοντας έναν «αγώνα» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το πώς να βελτιώνουμε τις σχέσεις με τους συμμαθητές μας, να σεβόμαστε το διαφορετικό, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε διάφορες συγκρουσιακές καταστάσεις που μας πληγώνουν.

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα στους μαθητές-τριες των μεγάλων κυρίως τάξεων του σχολείου μας (Δ΄, Ε, Στ΄, σύνολο 100 μαθητές), μέσω σχετικών ερωτηματολογίων, προέκυψαν συμπεράσματα, που μας οδήγησαν στο να ενεργήσουμε πιο αποδοτικά, ώστε να λύνονται οι διαφωνίες με ομαλό τρόπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας επεξεργάστηκαν οι μαθητές/ μαθήτριες του Στ΄2, τα οποία οδηγούσαν στην ανάγκη να προσεγγίσουμε το θέμα των διαφωνιών/ συγκρούσεων με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

1 2

Έτσι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας δημιουργώντας αφίσες, ζωγραφιές, γράφοντας σπουδαία κείμενα για τη φιλία, ακούσαμε τραγουδάκια σχετικά με τη φιλία, παρουσιάσαμε μουσικοκινητικά δρώμενα στη μικρή ενδοσχολική εκδήλωση αφιερωμένη στο πώς να επιλύουμε τις συγκρούσεις μας με όμορφο τρόπο. Την εκδήλωση αυτή, με θέμα τη φιλία, παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές –τριες του σχολείου μας. Όλες τις δημιουργίες μας θα τις δείτε, ανοίγοντας τα παρακάτω βίντεο, που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη.

3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ζωγραφιές για τη φιλία (από το Α΄1)

Ζωγραφιές για τη φιλία (από το Β΄1)

Ζωγραφιές για τη φιλία (από το Δ΄1)

Ζωγραφιές για τη φιλία (από το Δ΄2)

Ζωγραφιές για τη φιλία (από το Στ΄2)

 

Τα τραγούδια που ακούστηκαν και πλαισίωσαν τα βίντεό μας ανήκουν στους:

“Χέρια σαν κι αυτά” (Locomondo)

“Count on me” (Bruno Mars)

“Οδός φιλίας“ (Δημιουργικό Εργαστήρι)

“ Αν όλα τα παιδιά της γης” (Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου)

“ Οι φίλοι είναι για πάντα” (Πασχάλης & Ερίντα Κωσταδήμα)

 

Υπεύθυνη ομάδα εκπαιδευτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Γυμνοπούλου Χριστίνα

Νούλα Ελένη

Ντούβελου Ελένη

Τσιριπίδου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων