Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας

3aae720d3cad66c3d1546bc259716129_MΣήμερα (Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2014) η ημέρα μας ήταν πολύ γλυκιά. Επισκεφθήκαμε το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ξεναγηθήκαμε στο λαχταριστό κόσμο του κακάο και της σοκολάτας. Μάθαμε ότι το κακάο προέρχεται από το εξωτικό κακαόδενδρο. Το ξέρατε ότι το κακαόδενδρο υπάρχει από την εποχή των Αζτέκων; Με την τεχνική της προσομοίωσης βρεθήκαμε ανάμεσα σε τροπικά φυτά της ζούγκλας του Αμαζονίου. Εκεί, καθίσαμε μέσα σε μια ξύλινη καλύβα και παρακολουθήσαμε σε video πώς ταξίδεψε το κακάο στην Ευρώπη και πώς γίνεται η επεξεργασία του καρπού αυτού.

Στο Εργαστήριο φτιάξαμε σοκολατάκια και φυσικά τα φάγαμε. Ήταν μια πραγματική λιχουδιά! Μετά, μέσα από έναν λαβύρινθο γνωρίσαμε τα μέρη στα οποία ταξίδεψε η σοκολάτα και καταλήξαμε στον Καταρράκτη Σοκολάτας. Αυτό ήταν κάτι μαγικό!!! Ένας  καταρράκτης, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, από τον οποίο αντί για νερό έρρεε άφθονη η  σοκολάτα. (Αν είχαμε μαγιό σίγουρα θα βουτούσαμε στη σοκολατένια λίμνη!).

Τέλος, είδαμε γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από σοκολάτα. Στην αίθουσα εκπαίδευσης, μας μίλησαν για τις ιδιότητες της σοκολάτας, η οποία είναι πηγή ενέργειας. Πρέπει όμως να την καταναλώνουμε με μέτρο και να βουρτσίζουμε τα δόντια μας αμέσως μετά.

Ήταν μια γλυκιά εμπειρία στον παραμυθένιο κόσμο της σοκολάτας.

Γυμνοπούλου Χριστίνα
(δασκάλα του Α2΄)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση