«

»

Σεπ 11

Δεν προκαλεί σκολίωση η σχολική τσάντα.

Τι να προσέχουμε

Μερικές συμβουλές για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων είναι οι εξής:

  • Προτιμήστε τσάντες με φαρδιά λουριά και βάτες για την πλάτη και όχι μόνο για τον έναν ώμο. Σε κάποιες τσάντες υπάρχουν λουριά που εφαρμόζουν σαν ζώνη γύρω από τη μέση, γεγονός που βοηθά στην καλύτερη κατανομή του βάρους στο σώμα. Οι τσάντες με τροχούς, ενώ μειώνουν τη φόρτιση του σώματος, ίσως να μην είναι βολικές για την ελληνική πραγματικότητα, με την έλλειψη πεζοδρομίων και τους απρόσεκτους οδηγούς (σέρνοντας μια τσάντα, το ίχνος του παιδιού είναι μεγαλύτερο, αλλά η ευελιξία του μικρότερη).
  • Προσοχή στον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν τα βιβλία και τα υπόλοιπα πράγματα στην τσάντα. Τα βαριά αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο και το υπόλοιπο βάρος να κατανέμεται ομοιόμορφα.
  • Η χρήση ατομικών ερμαρίων στο σχολείο, αν υπάρχουν, είναι μοναδικό πλεονέκτημα, γιατί μπορούν να φυλάσσονται εκεί τα πράγματα που δεν χρειάζονται στο σπίτι και αποφεύγεται έτσι το περιττό κουβάλημα.
  • Αν το παιδί νιώθει πόνους στην πλάτη, μην τους αγνοήσετε, αλλά απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό γιατρό. Αυτός θα διερευνήσει την αιτία των ενοχλήσεων και θα μπορέσει να συμβουλεύσει για τη μελλοντική τους πρόληψη.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων