Τα παιδιά είναι εκ φύσεως καλύτερα στους υπολογιστές από τους γονείς τους

paidi_kathisto (1)Ή μήπως απλά δεν έχουν το φόβο ότι θα τα βρουν δύσκολα; Όπως και να έχει, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το χάσμα δεν πρόκειται να μικρύνει.

Μένουμε συχνά έκπληκτοι από την ικανότητα των παιδιών να διαλέγουν, να χρησιμοποιούν και να «δαμάζουν» τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές καινοτομίες. Ακούμε ιστορίες από γονείς που ξέχασαν ανοιχτό στο σπίτι το tablet ή το laptop και μετά από λίγη ώρα βρήκαν το παιδί τους να παίζει παιχνίδια, να βλέπει παιδικά στο ίντερνετ και να κατεβάζει ταινίες και τραγούδια.

Η θεωρεία ότι η νεότερη γενιά είναι εκ γενετής πιο επιδέξια με την τεχνολογία αρχίζει σιγά-σιγά να χάνει έδαφος. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 71% των γονιών παραδέχεται ότι έχει ζητήσει τη βοήθεια του παιδιού του σε τεχνολογικά θέματα, όπως για παράδειγμα για να δημιουργήσει ένα προφίλ σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα ή να ρυθμίσει μία λειτουργία στην τηλεόραση του σπιτιού. Με άλλα λόγια, όσο οι γονείς είναι απασχολημένοι να εξασφαλίσουν τον άρτο τον επιούσιο στο οικογενειακό τραπέζι, τα παιδιά γίνονται οι τεχνολογικοί μας αφέντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση