Τεχνολογία: Ηλεκτρονικός υπολογιστής βαθμολογεί διαγωνίσματα και εκθέσεις σπουδαστών!

Το λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά, τα οποία μπορεί να είναι όχι μόνο σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά και δοκίμια έκθεσης.

Οι καθηγητές θα πρέπει να χαρούν -ή μήπως να ανησυχήσουν;- επειδή θα έχουν λιγότερη δουλειά, χάρη σε ένα λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που αναλαμβάνει να διορθώσει και να βαθμολογήσει μόνο του τα online διαγωνίσματα των σπουδαστών. Μάλιστα η αυτόματη διόρθωση περιλαμβάνει και το απαιτητικό μάθημα της συγγραφής δοκιμίου – έκθεσης για κάποιο θέμα.

Η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα EdX, που δημιούργησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Καλιφόρνιας – Μπέρκλεϊ για να προσφέρουν online μαθήματα μέσω του διαδικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, μόλις έθεσε σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα, που απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο του διδακτικού προσωπικού.

Το λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης σύντομα θα διατεθεί δωρεάν στο Ίντερνετ σε οποιοδήποτε αντίστοιχο εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους New York Times, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά, τα οποία μπορεί να είναι όχι μόνο σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά και δοκίμια έκθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση