Τα τμήματα Α1΄ και Α2΄ στο Κτήμα Μπαΐρι.

Την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα ¨πρωτάκια¨ του σχολείου μας, με τις δασκάλες τους, κα. Χριστίνα Γυμνοπούλου και κα. Φανή Ιακωβίδου.

Η πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο κτήμα Μπαΐρι που βρίσκεται στην Αξιούπολη του νομού Κιλκίς. Εκεί οι μαθητές γνώρισαν βιωματικά τον τρόπο και τα εργαλεία με τα οποία γίνονταν οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες.

Κάποια παιδιά τρύγησαν σταφύλια, τα έβαλαν στα κοφίνια και με το γαϊδουράκι τα μετέφεραν στο πατητήρι και άλλα άδειασαν τα σταφύλια μέσα και τα πατούσαν με τα χέρια τους. Ο χυμός του σταφυλιού, ο μούστος, οδηγούνταν σε βαρέλια για να γίνει η ζύμωση, η μετατροπή δηλαδή των σακχάρων σε οινόπνευμα. Η διαδικασία της ζύμωσης διαρκεί περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Δίπλα στο κτήμα υπάρχει δάσος. Τα παιδιά περπάτησαν ανάμεσα στα δένδρα, πάνω σε ξύλινα γεφυράκια, διέσχισαν μια μικρή χαράδρα και ακολουθώντας ένα μονοπάτι κατέληξαν σ΄ έναν μικρό καταρράκτη. Οι εικόνες, οι ήχοι του δάσους και τα χρώματα εντυπωσίασαν τα παιδιά και ένιωσαν και τα ίδια μέρος της φύσης.

Επιστρέφοντας από τον περίπατο, όλα τα παιδιά δοκίμασαν τοπικά προϊόντα του κτήματος, όπως ψωμί και μέλι. Μετά αφέθηκαν ελεύθερα να δουν τα ζώα που υπήρχαν εκεί, να παίξουν στην παιδική χαρά και στο γήπεδο.

Διαβάστε τις εντυπώσεις των μαθητών της Α΄ τάξης για την πρώτη τους σχολική εκδρομή κάνοντας κλικ εδώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση