↑ Επιστροφή σε Το σχολείο μας…

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας…

πίνακας2

ΣΧ. ΕΤΟΣ  2015-16

8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σκοπός του σχολείου είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών, σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών. Είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνοντας, παίζοντας αλλά και  διαμορφώνοντας ένα σύστημα αξιών και συμπεριφορών. Για  να υλοποιηθεί λοιπόν με επιτυχία το έργο αυτό του σχολείου  αλλά και η εύρυθμη και καλή επικοινωνία των γονέων και των εκπαιδευτικών απαραίτητη είναι η στήριξη και  η βοήθεια που προσφέρετε   στα παιδιά σας αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Εξίσου όμως σημαντική  προϋπόθεση είναι και  η  ύπαρξη κανόνων για την αποτελεσματικότητα της όλης προσπάθειας.

Για το λόγο αυτό, και ύστερα από εκτενή συζήτηση και προβληματισμό του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο, και μόνο στο χώρο της αυλής,  από τις 7:55 πμ έως τις 8:05 πμ. Μετά το πέρας της πρωινής προσευχής η εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου θα παραμένει ανοικτή για ένα δεκάλεπτο. Η έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία των μαθημάτων

  • Οι μαθητές αναχωρούν από το σχολείο στις 14:00 μμ.  Εκείνη την ώρα θα ανοίγει η εξώπορτα της αυλής και όχι νωρίτερα, ακόμη και κατά τις ημέρες που βρέχει. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση οι μαθητές να φεύγουν πριν τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια και πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, αφού πρώτα έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός ή Δ/νση του σχολείου.

  • Όλα τα τμήματα του σχολείου θα συγκεντρώνονται στο χώρο της αυλής, στις ορισμένες θέσεις, υπό την επίβλεψη των δασκάλων  από όπου θα αναχωρούν, είτε με τη συνοδεία των γονέων τους είτε μόνα τους.

  • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την άφιξή τους, δεν εισέρχονται στο χώρο του σχολείου και αποχωρούν μόλις χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων.

  • Κανένας ενήλικας δεν έχει το δικαίωμα να νουθετεί ή να επιπλήττει ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ στο χώρο του σχολείου. Όταν ανακύπτει κάποιο πρόβλημα, παρακαλούμε να έρχεστε σε άμεση επικοινωνία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση, κατόπιν τηλεφώνου, ώστε να εξασφαλιστεί ασφαλής τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

  • Οι συνοδοί των μαθητών να αποφεύγουν να απασχολούν τους εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη των μαθημάτων, διότι εκείνη την ώρα οι εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να συνοδεύσουν το τμήμα στην αίθουσα για να ξεκινήσει το μάθημα.

  • Για την ασφάλεια των μαθητών οι αίθουσες παραμένουν κλειδωμένες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

  • Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο οι μαθητές θα πρέπει να είναι ευγενικοί και να έχουν κόσμια συμπεριφορά απέναντι στους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

  • Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα να αποφεύγετε να ζητάτε από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων να διαθέτουν ώρα για να πραγματοποιηθούν  γενέθλια  ή να μοιράζονται προσκλήσεις γενεθλίων από τα παιδιά στο χώρο του σχολείου  προκειμένου να μην δημιουργούνται εντάσεις, προβλήματα ή αποκλεισμοί  μεταξύ των μαθητών.

                                                                                                                                                                         Με εκτίμηση

                                                                                                                                                                 Ο σύλλογος διδασκόντων

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων