Τεύχος 6ο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ : ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

(Ασφαλώς και θα ζήσετε αν δεν ξέρετε κινέζικα. Ασφαλώς και δεν πειράζει, αν δεν ξέρετε windsurfing. Πειράζει όμως να μην ξέρετε για τις νέες τεχνολογίες. Πως θα ζήσετε χωρίς αυτές; )

… Τον υπολογιστή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε διάφορες εργασίες ( εύκολα και γρήγορα ), για ψυχαγωγία, για ενημέρωση, για το σχολείο κ.τ.λ.
Μπορούμε να πάρουμε δουλειά για τον υπολογιστή στο σπίτι από τον υπολογιστή του γραφείου ( με δισκέτες ) και το αντίστροφο.
Μπορούμε να συνδέσουμε κάποια ειδικά ψηφιακά μουσικά όργανα και να «φτιάξουμε» δικές μας μουσικές συνθέσεις.
Μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια και να ψυχαγωγηθούμε.
Ακόμη οι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν στις σχολικές εργασίες τους γράφοντας κείμενα στον επεξεργαστή κειμένου (ο οποίος διαθέτει και έλεγχο ορθογραφίας, για να μαθαίνουν να διορθώνουν τα ορθογραφικά τους λάθη)
ή να βρουν πληροφορίες από
κάποιο εκπαιδευτικό C. D. – ROM…

Μορέλος Μηνάς – Κραβαρίτης Αντρέας Καλογριδάκης Χρήστος.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων