Επιστροφή σε Σχολική εφημερίδα: ¨Φτερουγίσματα¨

Τεύχος 3ο

Ο κ. Διευθυντής
….Η
συνέντευξη που πήραμε στο πρώτο τεύχος από την κ. Μιχαήλου μας άρεσε πολύ. Είδαμε ότι τελικά είναι εύκολο και διασκεδαστικό να βρίσκεις κάποιους ανθρώπους, να τους κάνεις ερωτήσεις και να παίρνεις απαντήσεις που σου λύνουν τις απορίες. Έτσι αυτό το μήνα, σκεφτήκαμε να πάρουμε συνέντευξη από τον κύριο Διευθυντή. Ετοιμάσαμε τις ερωτήσεις μας, πήραμε το κασετοφωνάκι και ζητήσαμε από το κ. Διευθυντή να μας δεχτεί. Ο κ. Διευθυντής μας δέχτηκε πρόθυμα στο γραφείο του και απάντησε υπομονετικά στις ερωτήσεις μας, μιλώντας μας για τον εαυτό του, για το επάγγελμά του, για τη λειτουργία του σχολείου μας, κ.τ.λ.
Ερ.:
κ. Διευθυντή θέλουμε να μας πείτε πως λέγεστε και από που κατάγεστε.
Απ.: Λέγομαι Ζέππος Λευτέρης και κατάγομαι από το Μακρύγιαλο Πιερίας.
Ερ.: Θέλατε από μικρός να γίνετε δάσκαλος και γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα ;
Απ.: Στα χρόνια που ήμουν μαθητής, σαν κι εσάς, τα περισσότερα παιδιά στο χωριό είχαν σαν πρότυπο το δάσκαλο. Στην πορεία κάποιοι άλλαξαν γνώμη. Εγώ παρέμεινα στην αρχική, γιατί μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, και μέχρι σήμερα δεν άλλαξα γνώμη. Από τότε ήθελα να γίνω δάσκαλος.
Ερ. : Ήταν εύκολο ή δύσκολο να σπουδάσετε στα χρόνια σας;
Απ. : Η δική μου γενιά δεν αντιμετώπισε τις πολλές οικονομικές δυσκολίες που είχαν οι προηγούμενες γενιές. Έτσι ήταν σχετικά εύκολο να σπουδάσει κάποιος, αρκεί να είχε το ενδιαφέρον και να προσπαθούσε όσο έπρεπε.
Ερ.: Αν σας δινόταν η ευκαιρία θα αλλάζατε το επάγγελμά σας και αν ναι με ποιο ;
Απ. : Όχι παιδιά, δεν θα ήθελα να αλλάξω επάγγελμα. Μου αρέσει να είμαι δάσκαλος. Πιστεύω πως ο δάσκαλος είναι ο μόνος που έχει το προνόμιο να ζει και να ασχολείται, ακόμα και στο χώρο της εργασίας του, με έναν κόσμο αθωότητας και δημιουργίας, που είναι ο κόσμος των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση