Επιστροφή σε Σχολική εφημερίδα: ¨Φτερουγίσματα¨

Τα πρώτα μας φτερουγίσματα!!!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ !!!
aa
aΗ ιδέα για τη δημιουργία της εφημερίδας ανήκει στα παιδιά της τάξης μας και για πρώτη φορά συζητήθηκε προς το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας με τη βοήθεια του δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού, εξοπλίστηκε με 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές δίνοντας σ’ εμάς τους εκπαιδευτικούς πολύ περισσότερες δυνατότητες να αναβαθμίσουμε τον τρόπο της διδασκαλίας μας . Συζητώντας με τα παιδιά, για να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό, μου ζήτησαν να δημιουργήσουμε μια σχολική εφημερίδα.
Τους υποσχέθηκα λοιπόν, με την αρχή της καινούριας σχολικής χρονιάς – και εφόσον και την επόμενη σχολική χρονιά θα ήμουν εγώ ο δάσκαλος τους – θα ξεκινούσαμε μια τέτοια προσπάθεια. Τις πρώτες μέρες της καινούριας σχολικής χρονιάς τα παιδιά έσπευσαν να μου υπενθυμίσουν την υπόσχεση μου – και, όπως λένε και οι παλιότεροι, μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι. Γιατί για μας, αυτή η καινούρια δραστηριότητα δεν είναι παρά ένα παιχνίδι.
..Μέσα από αυτό το παιχνίδι σκοπεύουμε να βρούμε καινούριους τρόπους να μάθουμε, να επικοινωνήσουμε να κάνουμε καινούριους φίλους, να παίξουμε, να γελάσουμε. Θα σηκωθούμε από την καρέκλα μας, θα αφήσουμε τα θρανία, θα περπατήσουμε σ’ όλους τους χώρους του σχολείου,ακόμη θα αναζητήσουμε τη γνώση και τις ειδήσεις και έξω από αυτό.

.. Θα χρησιμοποιήσουμε τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές,το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι, τη φωτογραφική μηχανή. Αν χρειαστεί μπορούμε να ταξιδέψουμε και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – μην ανησυχείς παππού, ξέρουμε ότι τελευταία πολλά αεροπλάνα πέφτουν, δεν θα πάμε όμως με αεροπλάνο, ούτε διαβατήριο θα χρειαστούμε, θα πάμε με το Internet, ωχ! καλέ παππού που να σου εξηγώ τώρα, πως πετάει αυτό, αν είναι ασφαλές… – για να μάθουμε και να σας ενημερώσουμε για ότι συμβαίνει.
αααααααααααααααααΜετά τιμής, o υπεύθυνος έκδοσης
ααα αααααααααααααααααααα
Τσαρουχάς Χρήστος

προετοιμασία της εφημερίδας μας
προετοιμασία της εφημερίδας μας
προετοιμασία της εφημερίδας μας
στα γραφεία της εφημερίδας μας
στα γραφεία της εφημερίδας μας
στα γραφεία της εφημερίδας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση