Επιστροφή σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η Μικρασιατική περιπέτεια…

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ή αλλιώς
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Οι λόγοι που μας ώθησαν να επιλέξουμε σαν θέμα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος τη μελέτη των ιστορικών γεγονότων της Μικρασιατικής περιπέτειας (1919-25) και τη γνωριμία με το λαϊκό πολιτισμό που δημιούργησαν στις πατρίδες τους και έφεραν στην Ελλάδα μετά από τον ξεριζωμό, οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ήταν πρωτίστως συναισθηματικοί:
Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε κυρίως γιατί ο δήμος μας (Ν. Κορδελιό – Ελευθέριο) δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία μετά από τα τραγικά γεγονότα εκείνης της εποχής.
Ακόμη πολλά στοιχεία από την καθημερινή ζωή και τη λαϊκή παράδοση, των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, ήταν οικεία στους μαθητές μας και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας τους, καθώς πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες που βίωσαν αυτά τα γεγονότα.
Ελάτε, λοιπόν κι εσείς μαζί μας, σε ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, και είμαστε σίγουροι ότι τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε στη διάρκεια της έρευνάς μας, θας σας ενθουσιάσουν και θα σας συγκινήσουν- όπως άλλωστε συνέβη και σε μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση