ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας. Έτσι λοιπόν, το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Οι μαθητές της Α’ τάξης παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους “Μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων”. Ακολούθως  συζήτησαν ,προβληματίστηκαν και κατάλαβαν πώς είναι να ζεις στον δρόμο χωρίς οικογένεια . Στο τέλος, έφτιαξαν ένα κολάζ εστιάζοντας στις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

1000086943

Στην Β’ τάξη η μέρα  αφιερώθηκε στους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα. Τα παιδιά ήταν ευαισθητοποιημένα και ενημερωμένα πάνω στο θέμα αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της μέρας συζήτησαν, διάβασαν ιστορίες, είδαν σχετικά βίντεο, ζωγράφισαν, έστειλαν μηνύματα αγάπης  και φρόντισαν τα οικόσιτα ζώα του σχολείου μας. Επέμειναν ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις που έχει ο ιδιοκτήτης ενός ζώου και στην υπευθυνότητα που οφείλουμε να δείξουμε. Επιπλέον, επεσήμαναν τη σημασία της υιοθεσίας ζώου και όχι αγοράς.

Η Γ’ τάξη με τη βοήθεια της κ. Βάνιας Ανδριοπούλου δασκάλας του μαθήματος των Εικαστικών , οι μαθητές  ζωγράφισαν όμορφες αφίσες για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας . Οι μαθητές μας υιοθέτησαν θετικές στάσεις , μίλησαν για τα ζώα και τη φροντίδα τους και δημιούργησαν πολύ όμορφες ζωγραφιές .

Για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης παρακολούθησαν στην τάξη δύο σύντομα βίντεο. Το πρώτο βίντεο με τίτλο “Stray Dogs, Animal rights Animation” https://youtu.be/oN9p3_8wQ0Q?si=skyrHglKQW1MNkJD , με το οποίο οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους για το τι οδηγεί τα ζώα στον δρόμο,τι προβλήματα δημιουργούνται και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο “Gift-Director’s final cut”  https://youtu.be/JMs7dkdO4YY?si=sPz4U0ebZxkcymce  και προσπάθησαν να μπουν στην θέση του αδέσποτου μικρού σκύλου που το εγκατέλειψαν και να νιώσουν τα συναισθήματά του. Στην συνέχεια, έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι https://learningapps.org/watch?v=pvyo1dzmk20 και στο τέλος, δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές και συνθήματα υπέρ των αδέσποτων ζώων.

 

Οι μαθητές της ΣΤ ‘τάξης  παρακολούθησαν το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, συζήτησαν για την συμπεριφορά μας απέναντι στα κατοικίδιά τους αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια.

https://www.youtube.com/watch?v=0EdZE4wCY9s