«Συνέντευξη από έναν πυροσβέστη»

Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αναφέρεται στην προστασία από τον σεισμό, συζητήσαμε σχετικά με τους τρόπους αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού. Αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση που κλειστούμε σε ένα ασανσέρ, χρειάζεται να καλέσουμε την πυροσβεστική προκειμένου να μας απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να πάρουμε συνέντευξη από έναν πυροσβέστη, ώστε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμά του. Πράγματι, ο κύριος Κώστας Σ., που εργάζεται ως πυροσβέστης, δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να απαντήσει στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών και των μαθητριών! Για τον λόγο αυτό, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Αφού διαβάσαμε τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις του, ζωγραφίσαμε εικόνες από πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες, ενώ παράλληλα παρατηρήσαμε φωτογραφίες από πυροσβεστικά οχήματα, από τις στολές των πυροσβεστών και από το πυροσβεστικό μουσείο. Επίσης, φτιάξαμε το δικό μας κλιμακοφόρο πυροσβεστικό όχημα!

Το συγκεκριμένο project συνεχίζεται με παρατήρηση και ανάλυση έργων τέχνης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή των πυρκαγιών στην Ευέλικτη ζώνη, με παιχνίδια ρόλων στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, αλλά και με εμπλουτισμό των γνώσεών μας με αγγλικές λέξεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, στο μάθημα των Αγγλικών!

 

Κατηγορίες: Ευέλικτη Ζώνη Α' Δημοτικού, Νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.