Αντίο κ. Μαριανίνα Κριεζή

 

.jpg

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΚΡΙΕΖΗ
Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν το όνομά της όμως είναι βέβαιο ότι όλοι έχουν ακούσει τουλάχιστον ένα από τα τραγούδια της Λιλιπούπολης.
Η Μαριανίνα Κριεζή (1947-2022), η στιχουργός των τραγουδιών της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής ‘’Εδώ Λιλιπούπολη’’ συνεργάστηκε με το Τρίτο Πρόγραμμα όταν διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις και έδωσε φωνή στα παιδιά. Μας χάρισε ένα δώρο που θα μας συντροφεύει για μια ζωή.
Τα τραγούδια της Λιλιπούπολης-που κάποια απ’ αυτά, κοσμούν τα βιβλία Γλώσσας του δημοτικού σχολείου- είναι μια σφραγίδα σεβασμού στην παιδική ηλικία. Πέραν των εξαιρετικών ήχων, της μουσικής του Νίκου Κηπουργού, η Λιλιπούπολη οφείλει την τρομακτική επιτυχία της στα λόγια, σ’ εκείνες τις μαγικές λεξούλες που η Κριεζή έβαλε στη σωστή σειρά για να αποδώσει ίσως το πιο πλήρες μουσικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά. Κέρδισε έτσι, και θα συνεχίσει να κερδίζει, και τις καρδιές των μεγάλων.
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, η Μαριανίνα Κριεζή έφυγε από κοντά μας. Μας άφησε όμως τη γλυκιά συντροφιά της Ρόζας-Ροζαλίας, του Σιδερομάσα, του Γλυκόσαυρου, των χορευταράδικων μπιζελιών και τόσων άλλων ηρώων.
Καλό ταξίδι κ. Μαριανίνα Κριεζή!
Οι μαθητές του Ε1 σας αποχαιρετούμε στο ταξίδι σας για…το Πόρτο Λίλι με τις δημιουργίες μας που εμπνευστήκαμε από τους στίχους σας.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.