ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Δ΄ΤΑΞΗ (1)

Η Εκπαίδευση και η καθημερινή ζωή στην Πόλη                                             

  • Σπάρτη,  Αθήνα  
  • Τα —— ως την —— των —- ——- έµεναν στο σπίτι. Ύστερα την ———- τους την ———- η πόλη. Από µικρά έπρεπε να συνηθίσουν στη σκληρή ζωή. Έπρεπε να µάθουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Τα ——– τους ήταν η —–, η ——–, η ——-, και ο —–.
  • Με τον ίδιο τρόπο ———– και τα ——–, τα οποία, όπως και τα αγόρια, ασκούνταν στα ————. Φορούσαν κοντά φορέµατα και έπαιρναν µέρος σ’ όλες τις γιορτές και τις εκδηλώσεις

 

  • Στην Αθήνα δεν υπήρχαν ——- ——- , όπως έχουμε σήμερα. Τα αγόρια ως τα εφτά τους χρόνια έμεναν στο σπίτι παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Μετά από αυτή την ηλικία οι γονείς τα έστελναν με τη συνοδεία ενός———- στο  ———– . Εκεί θα μάθαιναν να——— , να ——- και να———– . O ———- τούς μάθαινε να παίζουν —— και     —-.
  • Α—— ——- ,δεν υπήρχαν. O κάθε νέος μπορούσε να μάθει πολλά πράγματα παρακολουθώντας συζητήσεις στην Αγορά και σ’ άλλα μέρη. Η πόλη ——- με σχολείο, όπου μορφωμένοι άνθρωποι συζητούσαν διάφορα θέματα.

Ανώτερα, εφτά,  γραφή, µορφώνονταν, σχολεία, χρόνων, παιχνίδια, παιδαγωγού,  διαβάζουν, κιθαριστής , λύρα, αγόρια, εκπαίδευσή, πόλη, µαθήµατά, µουσική, λογαριάζουν, γραμματιστή, δημόσια, κιθάρα, ηλικία, γυµναστήρια, ανάγνωση, αναλάµβανε, , χορός, κορίτσια, γράφουν, έμοιαζε………..

 

 

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Ανακοινώσεις, Νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.