Ο κανονισμός του Σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας του σχολείου αλλά και της παροχής της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στους μαθητές μας, σας κοινοποιούμε τους βασικότερους άξονες του Σχολικού Κανονισμού.

ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος – ιδίως τηρούν την ώρα της έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης.

Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια ή έκτακτα οικογενειακά γεγονότα).

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί να πάρει το παιδί του, για κάποιο λόγο, πριν τη λήξη των μαθημάτων, ενημερώνει τον δάσκαλο και τη Δ/ντρια του σχολείου. Επίσης συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται η ώρα αποχώρησης του μαθητή και ο λόγος. Αυτό ισχύει για το πρωινό πρόγραμμα και για το ολοήμερο πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και προσκόμιση του ατομικού δελτίου υγείας για τους μαθητές των Α΄και Δ΄τάξεων.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η προσέλευση στο σχολείο το πρωί γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:15.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς – συνοδοί αποχωρούν. Σύμφωνα με το Π.Δ.79/2017 του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται κανείς χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η ώρα προσέλευσης πρέπει να τηρείται σχολαστικά.

Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Στη συνέχεια η πόρτα κλείνει για λόγους ασφάλειας και οι μαθητές κατευθύνονται προς τις αίθουσες συνοδεία των δασκάλων τους.

Όσοι γονείς έχουν κάποιο λόγο να εισέλθουν στο σχολείο ενημερώνουν τον εφημερεύοντα δάσκαλο και παίρνουν την άδεια της Δ/ντριας.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι γονείς των μαθητών που φεύγουν μόνοι τους από το σχολείο όταν σχολάνε ενημερώνουν με δήλωσή τους. Επίσης με υπεύθυνη δήλωση οι γονείς ενημερώνουν το σχολείο για  τα πρόσωπα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους σε όποια τάξη κι αν βρίσκονται.

Κατά τη διάρκεια αποχώρησης των μαθητών κανένας γονέας δεν εισέρχεται στο χώρο του σχολείου ούτε ζητά να ενημερωθεί για την επίδοση του παιδιού του εκείνη την ώρα.

Οι μαθητές των Γ, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων θα σχολάνε από την κεντρική πόρτα στην οδό Δευκαλίωνος.

Οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων θα αποχωρούν από τη μικρή πόρτα στην οδό Δευκαλίωνος (γωνία).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς ενημερώνονται τακτικά κάθε μήνα από τους εκπαιδευτικούς σε μέρα και ώρα που θα ορίσουν μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Ο γονέας θα πρέπει να ενημερώνει το σχολείο για κάθε ιδιαιτερότητα του παιδιού (πχ. θέμα υγείας).

Κανένας γονέας δεν έχει το δικαίωμα να επιπλήττει ή να νουθετεί άλλο παιδί στον χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ενημερώνει τον εκπαιδευτικό ή τη Δ/νση για να διευθετήσουν το θέμα.

ΓΕΝΙΚΑ

Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα. (μπάλες, κινητά, σπίρτα…)

Η χρήση και η κατοχή κινητών τηλεφώνων ή άλλων πολυμέσων απαγορεύεται ρητά από το Υπουργείο Παιδείας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας.

Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Δ/ντρια του σχολείου                     Ο Σύλλογος διδασκόντων

Μαλιάτση Βασιλική

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Επικοινωνία

Δευκαλίωνος 5
ΤΚ 13674
Αχαρνές
Τηλ: 2102460797
Φαξ: 2102460797
Email: 8dimachar@sch.gr

Βρείτε μας στο χάρτη

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων