Η Γη των Ινδιάνων!

Οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αμερικανικής  ηπείρου, οι Ινδιάνοι, ζούσαν ειρηνικά στην ήπειρο αυτή  για τουλάχιστον 7.000 χρόνια, από τότε που μετανάστευσαν  σε αυτή από τα βάθη της Σιβηρίας!  Είχαν αναπτύξει έναν σπουδαίο πολιτισμό που στηριζόταν στην βαθιά σχέση τους με την φύση και σε κώδικες ηθικής που δύσκολα βρίσκουμε σε σημερινές κοινωνίες,  όπως ο απόλυτος σεβασμός στην αξία του ανθρώπου,  στην ιδιαιτερότητά του,  τη συναίσθηση ότι ο άνθρωπος είναι αλληλένδετος, εξαρτώμενος από τη φύση,  ότι πρέπει να παίρνει μόνο ότι του είναι απόλυτα απαραίτητο από αυτήν για την επιβίωσή του.  Ότι ο Θεός είναι ένας για όλους τους ανθρώπους και τους βλέπει όλους ίδιους. Επίσης η  εναντίωσή τους σε κάθε μορφή ιδιοκτησίας γης,  απληστίας, αλαζονίας  και αδικίας παραμένει μοναδική.  Ειχαν μια ξεχωριστή επικοινωνιακή σχέση με τα ζώα και έτρωγαν μόνο κρέας βουβαλιού και μόνο όταν  αυτό ήταν αναγκαίο για την επιβίωσή τους.

Δυστυχώς όμως όταν οι πρώτοι έποικοι,  άρχισαν να επεκτείνονται στην νέα ήπειρο θεώρησαν τους Ινδιάνους “πρωτόγονους”που έπρεπε να εξοντωθούν και να φύγουν από τα εδάφη τους για να κάνουν τόπο στους “πολιτισμένους”. Το μόνο “αμάρτημά” τους ήταν ότι ήταν ερυθρόδερμοι, ντύνονταν με δέρματα, φορούσαν στο κεφάλι φτερά πουλιών, τους άρεσε να χορεύουν λατρευτικούς χορούς για τη μάνα φύση, ευχαριστώντας την για όλα αυτά που τους έδινε  και…   φυσικά δεν είχαν τα σύγχρονα όπλα των “λευκών”!!!

Το 1855 ο πρόεδρος των Η.Π.Α.  ζήτησε από τον αρχηγό των Ινδιάνων να αγοράσει ένα τμήμα της γης τους και η απάντηση του Αρχηγού υπήρξε τόσο αποστομωτική και αφοπλιστική που εντυπωσιάζει και προβληματίζει τον καθέναν μας.  Επίσης αποτελεί ένα προφητικό κείμενο όσο αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντος εξαιτίας της απληστίας του ανθρώπου και της αλόγιστης κατασπατάλησης των φυσικών πόρων!

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε στο παρακάτω βίντεο την απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων  καθώς και τον κώδικα ηθικής τους στο επόμενο βίντεο…

;


2 σχόλια προς “Η Γη των Ινδιάνων!”

  1. ”Είναι προτιμότερο να ζεις σε ινδιάνικη σκηνή.Πάντα καθαρή,ζεστή τον χειμώνα,δροσερή το καλοκαίρι.Εύκολα μετακινείται.Ο λευκός άνθρωπος χτίζει μεγάλο σπίτι,του κοστίζει πολλά χρήματα, είναι σαν μεγάλο κλουβί,κλείνει απ’έξω τον ήλιο,ποτέ δεν μπορεί να το μετακινήσει.Παντα άρρωστος…” (ινδιάνικο ρητό)

  2. “Μόνο όταν κοπεί και το τελευταίο δέντρο .
    Μόνο όταν δηλητηριαστεί και ο τελευταίος ποταμός.
    Μόνο όταν πιαστεί και το τελευταίο ψάρι.
    Μόνο τότε θα ανακαλύψεις
    ότι τα χρήματα δεν τρώγονται”

    (προφητεία των Ινδιάνων Κρι)

    Ένα σπουδαίο βιβλίο για τη ζωή των αυτόχθονων της Αυστραλίας είναι ” ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ” της MARLO MORGAN εκδ. διόπτρα.  Μέσα από τις σελίδες του μαθαίνουμε πώς ζουν και πώς ευημερούν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα φυτά και τα ζώα της αφιλόξενης για μας ερήμου.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση