Ο Δον Κιχώτης…

Ο Δον Κιχώτης το μεγαλειώδες έργο του Ισπανού συγγραφέα  Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, που ολοκληρώθηκε το 1605 είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Δυτικής λογοτεχνίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο συγγραφέας μετά από την πολεμική του δράση στην ναυμαχία της Ναυπάκτου εναντίον των Οθωμανών χάνει το ένα του χέρι και από τότε αφοσιώνεται στο συγγραφικό του έργο. Βρισκόμαστε ήδη στην εποχή της Αναγέννησης με την άνθηση στον πολιτισμό και τις επιστήμες. Ο Δον Κιχώτης είναι ο ήρωας του βιβλίου του. Πρόκειται για έναν καλοκάγαθο, ευγενικό αλλά ταυτόχρονα φαντασιόπληκτο, επιβλητικό, ψηλόλιγνο και πολυδιαβασμένο Ισπανό εκείνης της εποχής, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως έναν Ιππότη, που πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορους εχθρούς και να παλέψει για το δίκαιο. Φυσικά οι εχθροί που πρόκειται να αντιμετωπίσει είναι φανταστικοί και ανύπαρκτοι με αποτέλεσμα να κάνει διάφορες γκάφες και να μπλέκει σε άσκοπες περιπέτειες. Τον ακολουθεί ο πιστός φίλος του Σάντσο Πάντσα, ένας απλοϊκός χωρικός, ο οποίος προσπαθεί να τον αποτρέψει από τα χειρότερα. Μέσα από το έργο του Θερβάντες όμως περνούν μηνύματα και πανανθρώπινες αξίες όπως η φιλία, η σημαντικότητα των στόχων που θέτει ο άνθρωπος τη ζωή του και η πίστη μέχρι θυσίας για την επίτευξή τους, η δύναμη που γεννά ο έρωτας ως ηθική και πνευματική αξία, ο ιπποτισμός, η γενναιότητα και το θάρρος.

Η Α΄ και η  Β΄ τάξη του Σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο την ομώνυμη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης»  στο θέατρο «Παλλάς».

Ένα μικρό απόσπασμα από μια σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα τον «Δον Κιχώτη» που προβαλλόταν γύρω στο 1980 και ήταν αγαπημένη σε πολλά παιδιά εκείνης της εποχής.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση