• Ημερολόγιο

    Οκτώβριος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Δυο φορές τον χρόνο εορτάζουμε τα ζώα. Σήμερα,  4 Οκτωβρίου – ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και αναγορευμένου από την Καθολική Εκκλησία Προστάτη των ζώων- και στις 4 Απριλίου, ακριβώς 6 μήνες μετά, μια μέρα αφιερωμένη κυρίως στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημέρα ζώων

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Στα σίγουρα όλοι είμαστε ενημερωμένοι πια ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα. Μένει τώρα να αγωνιστούμε για λογαριασμό τους. Ας γίνουμε εμείς οι προστάτες τους κι ας διασφαλίσουμε γι’ αυτά ένα δικαιότερο μέλλον! Και βεβαίως δε μιλάμε μόνο για τα ζώα συντροφιάς, με τα οποία αναπτύσσουμε συναισθηματικό δεσμό. Μιλάμε εξίσου και για τα ανακόντα και τα πιράνχας του Αμαζονίου μέχρι και τα γουρουνάκια της σταυλισμένης κτηνοτροφίας, για τα αγριοκάτσικα της Ηπείρου και της Κρήτης αλλά και για τα άγρια λιοντάρια και τους ελέφαντες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Για όλα τα ζώα μιλάμε σήμερα. Όλα έχουν ίσα δικαιώματα και προστατεύονται από τον νόμο και από διεθνείς συνθήκες.

Με την ευκαιρία της ημέρας πολλές  φιλοζωικές οργανώσεις, σύλλογοι και δήμοι ανά την Ελλάδα οργανώνουν γιορτές και ημερίδες ευαισθητοποίησης και παρακινούν τους πολίτες να προβούν σε υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

“Δεν θέλω ράτσα, θέλω φάτσα”, διαβάσαμε προ ημερών στο πανό μιας φιλοζωικής οργάνωσης… και αφιερώνουμε το άρθρο μας σε μια υπέροχη και πολυαγαπημένη φάτσα, στον Πέπε,  έναν αδέσποτο σκύλο που έζησε με αυταπάρνηση κοντά μας για χρόνια και μας ανταπέδωσε την αγάπη του πολλαπλάσια. Το σπιτάκι του έμεινε αιφνίδια και αναπάντεχα αδειανό φέτος το καλοκαίρι κάτω απ’ τη μουσμουλιά μιας πατρικής αυλής και περιμένει τον διάδοχό του.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση