• Ημερολόγιο

    Σεπτέμβριος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Πρώτη μέρα σχολείο! Καλή χρονιά!

Άνοιξαν σ’όλη την επικράτεια τα σχολεία, είναι η είδηση της ημέρας.

Όπως ζητά το πρωτόκολλο, εμείς στρώσαμε το καλό μας τραπεζομάντιλο στο τραπέζι του αγιασμού, μεριμνήσαμε για τον πιο φρέσκο βασιλικό κι όλα τ’ άλλα τα ανέλαβε ο πάτερ Νικόλαος.

Σήμερα, λοιπόν, όλοι οι μαθητές έχουν την τιμητική τους, λίγο παραπάνω οι νέοι μαθητές του σχολείου, του κάθε σχολείου, τα Πρωτάκια και οι γονείς τους – κι αυτοί νέοι κατά κάποιον τρόπο στο σχολικό περιβάλλον. Εύκολα διακρίνεις έναν γονιό της Πρώτης τάξης. Έχει την αγωνία στο βλέμμα και το παιδί σφιχτά πιασμένο από το χέρι. Όλα δικαιολογημένα. Η σχολική επιτυχία του παιδιού μας ήταν πάντα το ζητούμενο του καθενός γονιού και φυσικά η ασφάλειά του.

Αγαπητοί γονείς της Πρώτης τάξης

Καλωσορίζουμε τα παιδιά σας και μαθητές μας στον κόσμο του εγγραμματισμού. Ο κόσμος αυτός ορίζεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Πρωταρχικό δικαίωμα του μαθητή είναι το δικαίωμα στο λάθος. Αν το αναγνωρίσουμε αυτό στο παιδί μας και σταθούμε δίπλα του υποστηρικτικά και υπομονετικά, τότε θα απολαύσει και αυτό κι εμείς το ταξίδι στα μαθητικά του χρόνια, που μόλις ξεκίνησε. 

Καλή σχολική χρονιά ευχόμαστε, λοιπόν, σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας,  δημιουργική, συνεργατική και γεμάτη προκοπή, στο μέτρο που ο καθένας μας μπορεί. Το μέτρο σύγκρισης ας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση