• Ημερολόγιο

    Ιούλιος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

H λεωφόρος των λουλουδιών

Μπορείτε να φανταστείτε το καλοκαίρι σας χωρίς καρπούζι; Γενικά, χωρίς φρούτα και λαχανικά; Όχι, βέβαια! Γνωρίζετε άραγε ότι αυτό το αυτονόητο απειλείται σοβαρά λόγω της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών; 

Σύμφωνα με την Greenpeace, λοιπόν, από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες. Χωρίς αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής. Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών.

μέλισσες

Σώστε τις μέλισσες!

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που απειλούν τις μέλισσες με εξαφάνιση: τα χημικά φυτοφάρμακα υψηλής τοξικότητας που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανικές καλλιέργειες και οι μονοκαλλιέργειες.

Η μαζική καταστροφή του πληθυσμού των μελισσών έχει ήδη αναγκάσει τους αγρότες σε μία επαρχία της Κίνας να επικονιάζουν τα σπαρτά με τα ίδια τους τα χέρια, ενώ φορτηγά μεταφέρουν κυψέλες σε αγροτικές περιοχές των Η.Π.Α για τις ανάγκες των καλλιεργειών.

not a bully

Οι μέλισσες – επικονιαστές είναι πολύ σημαντικές για τα οικοσυστήματα.

Ένα λαμπρό παράδειγμα μας έρχεται από το Όσλο της Νορβηγίας. Οι κάτοικοι ανέλαβαν δράση και υποστηρίζουν τις μέλισσες στο μακρινό ταξίδι τους για την αναζήτηση τροφής. Φυτεύουν λουλούδια πλούσια σε νέκταρ στις αυλές, στους δρόμους και στα πάρκα δημιουργώντας μια νοητή λεωφόρο λουλουδιών και υποστηρίζοντας έμπρακτα το ταξίδι των πολύτιμων για τη ζωή εντόμων. Στη συνέχεια κάθε δράση καρφιτσώνεται σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη

Μήπως ν’ ακολουθούσαμε κι εμείς το παράδειγμά τους;

Πηγή: Greenpeace

;


2 σχόλια προς “H λεωφόρος των λουλουδιών”

  1. εξαιρετικό άρθρο !!

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση