Νεο πρόγραμμα για τη ΣΤ΄τάξη

Νέο πρόγραμμα για την ΣΤ τάξη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως στο ρεπερτόριο των σχολικών μας δράσεων προστέθηκε και το θέμα της «Σεξουαλικής αγωγής» το οποίο  απευθύνεται σε παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού και διεξάγεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.

Καθώς οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας σε λίγο καιρό θα βρίσκονται στο Γυμνάσιο θεωρούμε ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να αρχίσουν σταδιακά να αφουγκράζονται τον εαυτό τους (σκέψεις και συναισθήματα), να επικοινωνούν με τους άλλους, είτε αυτοί είναι οι γονείς τους, είτε ο/η δάσκαλός/-α τους, είτε οι συνομήλικοι και οι φίλοι τους, είτε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους. Να μάθουν να σέβονται τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν και να τον προστατεύουν, κάνοντας σωστές επιλογές και αποφεύγοντας καταστάσεις που μπορεί να ενέχουν κινδύνους για την ομαλή συναισθηματική εξέλιξή τους.

Οι διδακτικοί στόχοι του προγράμματος είναι: η μεταβίβαση πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος και αναπαραγωγικού συστήματος, τις φάσεις ανάπτυξης του σώματος κλπ. Η καλλιέργεια αξιών, στάσεων και αντιλήψεων για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Η υπόδειξη δεξιοτήτων για τη θετική έκφραση της σεξουαλικότητας, κλπ

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται από την Ψυχολόγο των σχολείων μας Κα Δωροθέα Μανωλοπούλου, σε συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων της ΣΤ΄τάξης και είναι εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Θα ολοκληρωθεί για τα παιδιά σε 6 διδακτικές ώρες (1 εβδομαδιαίως). Το θέμα έχει αναπτυχθεί και προς τους γονείς στα πλαίσια της Σχολής Γονέων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι μαθητές για τους οποίους οι γονείς έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.    

Το υλικό που θα διαμοιραστεί στους μαθητές είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και απευθύνεται σε μαθητές 9-12 ετών. 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση