17 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας

Στον πλανήτη μας υπολογίζεται ότι κατοικούν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων τα 925 εκατομμύρια -περισσότεροι από τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί- αδυνατούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη τροφή. Ταυτόχρονα, σχεδόν 1.4 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας στις αναπτυσσόμενες χώρες προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερα από 1.25 δολάρια την ημέρα, ενώ 22 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας ακραίας φτώχειας.

Ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που περιγράφει ανάγλυφα τη σχέση πλούσιων και φτωχών χωρών…

Αν και στον αναπτυγμένο κόσμο καταβάλλονται προσπάθειες καταπολέμησης του φαινομένου της υλικής υστέρησης και της ένδειας, εντούτοις μετά το 2009 καταγράφεται σημαντική αύξηση της φτώχειας και εμφάνιση νέων μορφών αυτής, ως συνέπεια του έντονου «κοινωνικού σοκ» που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και οι πολιτικές που επιστρατεύτηκαν για τη διαχείρισή της. Συγκεκριμένα, με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) ο αριθμός των Ευρωπαίων που πλήττονται από τη φτώχεια αυξήθηκε κατά 1.9 εκατομμύρια, αγγίζοντας τα 115.7 εκατομμύρια για το 2010.

Παρακολουθήστε κάτω ένα κατατοπιστικότατο video για το θέμα που προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ ΤΒ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά».

Πηγή:http://antikleidi.wordpress.com/

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top