4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα , κυκλοφόρησε με ελληνικούς υπότιτλους το βίντεο της καμπάνιας Make it Possible από το Animals Australia. To Make it Possible έχει στόχο την κατάργηση της βιομηχανικής κτηνοτροφίας και καλεί τους καταναλωτές να συμβάλλουν με τις προσωπικές τους επιλογές στην πραγματοποίηση του οράματος για έναν κόσμο χωρίς βιομηχανική κτηνοτροφία. Κάθε χρόνο θανατώνονται για την ανθρώπινη διατροφή 65-70 δις χερσαία ζώα. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και οι συνέπειες για τα ζώα, το περιβάλλον και τους ανθρώπους ολέθριες.

Δεδομένου ότι τα ζώα θεωρούνται ως απλά προϊόντα, εκτρέφονται σε εργοστασιακές συνθήκες, ενώ με γενετικές παρεμβάσεις και φάρμακα οδηγούνται τεχνητά σε μεγαλύτερη παραγωγή με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωϊα τους.

Επειδή τα ζώα ζουν σε τέτοιες συνθήκες και στερούνται φυσιολογικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, βιώνουν την πλήξη και το άγχος τόσο έντονα με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αφύσικη επιθετικότητα.

Μερικές από τις συνέπειες αυτής της βιομηχανικής εκμετάλλευσης των ζώων είναι η θεσμοθετημένη τρομακτική σκληρότητα προς τα ζώα, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η εξάντληση των φυσικών πόρων καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία.

Δείτε το video της καμπάνιας Animals Australia κάτω…

 Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» ,την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Πλατεία Κοτζιά),στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος , η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής ,φιλοζωικά Σωματεία /Ενώσεις και φιλόζωοι πολίτες. Από τις 09.00 έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν περίπτερα ενημέρωσης καθώς και περίπτερο υιοθεσιών. Επισκεφθείτε το και δώστε στέγη ,φροντίδα και αγάπη στους αφοσιωμένους φίλους μας.

Δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων τη λίστα με τα αδέσποτα ζώα .

Πηγή: http://www.econews.gr

;


Μια απάντηση προς “4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων”

  1. Τρομερό! Είναι απίστευτα αυτά που κάνουμε στα ζώα. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση