• Ημερολόγιο

    Σεπτέμβριος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Αλλαγές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου μας

εικόνα

Αλλαγές στη Λειτουργία του Ολοήμερου
(εικόνα από το blog του 55ου Ολοήμερου Δ.Σ. Πειραιά)

Το 88ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί ως Ολοήμερο από το 1999. Οι δηλώσεις εγγραφής στο Ολοήμερο σχολείο έγιναν τον Ιούνιο με καταληκτική ημερομηνία τις 21/6/2013 βάσει της εγκυκλίου Φ.50/161/71623/Γ1 (εδώ). Στο σχολείο μας συγκεντρώθηκαν πάνω από 90 αιτήσεις εγγραφής και έγινε προγραμματισμός λειτουργίας τεσσάρων τμημάτων. Νέα εγκύκλιος όμως της 9/9/2013    με τίτλο «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη  των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία» δημιουργεί νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα αναγράφεται στη νέα εγκύκλιο ότι:  α) Κατά προτεραιότητα στελεχώνονται με εκπαιδευτικούς και λειτουργούν τα πρωινά τμήματα και β) για το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων (πλην των σχολείων με αναμόρφωμένο πρόγραμμα, δηλαδή σαν το σχολείο μας) προβλέπεται ένας εκπαιδευτικός, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών και με αυτές των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, γ) Προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξεων και εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις.  Βάσει των ανωτέρω:

Στο Σχολείο μας ξεκινά από Δευτέρα 16/9/2013 η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης 7.00 π.μ. – 8.00 π.μ.  Έχουν εγγραφεί σε αυτή 22 μαθητές και μαθήτριες.

Ξεκινά επίσης από Δευτέρα 16/9 η λειτουργία δύο τμημάτων του απογευματινού ολοήμερου προγράμματος για τις Α΄και Β΄τάξεις. Έχουν εγγραφεί 52 μαθητές σε αυτά. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν έως τις 16.15 με τις ενδιάμεσες ώρες αποχώρησης που έχετε δηλώσει. Να σημειωθεί πως η πλήρης λειτουργία των δύο τμημάτων γίνεται καθ΄ υπέρβαση των δυνατοτήτων και των πόρων του σχολείου και ότι αν δεν προσέλθει εκπαιδευτικό προσωπικό εντός της επόμενης εβδομάδας η τελική ώρα αποχώρησης θα αλλάξει σε 15.30. 

Να σημειωθεί πως στην εγκύκλιο δεν υπάρχει αναφορά για το τι γίνεται στην περίπτωση που τα παιδιά των μικρών τάξεων που θα μείνουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα έχουν αδέλφια σε μεγαλύτερες τάξεις όπου δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε τους γονείς να είναι τυπικοί στην προσέλευση για την παραλαβή των παιδιών τους, την ώρα που έχουν αναγράψει στην αίτησή τους και αν υπάρχει κάποια αλλαγή να ενημερώσουν εγκαίρως τη Διεύθυνση του σχολείου. Παρακαλούμε επίσης στις λίγες περιπτώσεις που εκρεμμεί η προσκόμιση των βεβαίωσεων εργασίας να μας τις φέρετε άμεσα.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση