• Ημερολόγιο

    Ιούλιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Ο σχολικός φύλακας

SBPGX01

Από το 2001 και μετά ο σχολικός φύλακας αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και της ορθής λειτουργίας των σχολείων καθώς επιτηρεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τους γύρω κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους. Οι πρώτοι σχολικοί φύλακες τοποθετήθηκαν στα σχολεία μέσω της διαδικασίας επιλογής του ΑΣΕΠ στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων», πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία 145 δήμων και κοινοτήτων της επικράτειας και των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, τον ΟΑΕΔ και την ΚΕΔΕ.

Το 2004 με τις διατάξεις του νόμου 3320/2005, όσοι από τους μέχρι τότε 3.000 σχολικούς φύλακες κρίθηκαν από το ΑΣΕΠ ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στις ρυθμίσεις του προεδρικού διατάγματος 164/2004, κατατάχθηκαν σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, στους φορείς στους οποίους ήδη απασχολούνταν. Μέχρι τότε, για τα τρία ή και τέσσερα πρώτα έτη εργασίας τους οι σχολικοί φύλακες τελούσαν σε καθεστώς μαθητείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα λοιπόν με το καθηκοντολόγιο (μπορείτε να το δείτε εδώ), ο ρόλος του φύλακα σχολικού κτιρίου είναι «η επιτήρηση, η διαπίστωση και η μέριμνα για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του σχολικού κτιρίου και των γύρω υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων του από φθορές που μπορεί να προκύψουν από εξωσχολικά και μη εξωσχολικά άτομα, με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Ο φύλακας οφείλει να επιτηρεί:

α. τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου όπως αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία διδασκόντων, τα εργαστήρια, τις βιβλιοθήκες, τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους υγιεινής, κλπ

β. τους κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους του σχολείου  όπως τον αύλειο χώρο, τις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, την περίφραξη, κλπ.

Η σχολική φύλακας του σχολείου μας, εκτελεί εδώ και χρόνια και τα καθήκοντα της με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, αξιοθαύμαστη υπηρεσιακή συνέπεια, μεγάλη διάθεση προσφοράς και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Συμβάλλει στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ως εκ τούτου και του προσωπικού του σχολείου, εργαζόμενων και μαθητών. Φροντίζει το σχολείο μας να είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Συλλόγων Γονέων. Επανειλημμένα έχει χρειαστεί να απομακρύνει ύποπτα περιφερόμενους πέριξ του χώρου του σχολείου μας και συχνότατα αναγκάζεται να καλεί το κοντινό αστυνομικό τμήμα. Μια απλή ανάγνωση στο καθηκοντολόγιο της πείθει για το εύρος των αρμοδιοτήτων της και την αναγκαιότητα της παρουσίας της. Τη σπουδαιότητα του ρόλου των σχολικών φυλάκων αναγνώρισε και ο Υπουργός Παιδείας κος Αρβανιτόπουλος με δηλώσεις του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εκφράζοντας “μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των σχολείων” (βλέπε σχετικά).

Με την ανάρτηση αυτή επιθυμούμε να δηλώσουμε την πεποίθηση μας για την αναγκαιότητα της παρουσίας σχολικού φύλακα στα σχολεία, ειδικά σε μια απόμερη σχετικά τοποθεσία σαν αυτή του σχολείου μας. Να εκφράσουμε επίσης τη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας στη σχολική μας φύλακα, κα Γεωργία, η αποτελεί πολύτιμο μέλος του προσωπικού του σχολείου με ουσιαστική συνεισφορά στην εύρυθμη λειτουργία του. Να διατυπώσουμε ακόμη την απορία μας για το πώς θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του σχολείου, που σήμερα καλύπτει ο σχολικός μας φύλακας!

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση