• Ημερολόγιο

    Ιούλιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Το μεγαλύτερο κτήριο του κόσμου

Το έργο είναι φαραωνικό, οι αριθμοί σχεδόν απίστευτοι. 500 μέτρα μήκος, 400 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος αποτελούν τις διαστάσεις του θηριώδους κτηρίου που έχει σκεπασμένες επιφάνειες συνολικού εμβαδού 17,6 εκατομμυρίων (!) τετραγωνικών μέτρων και εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Τσενγκντού της επαρχίας Σετσουάν στη Νοτιοδυτική Κίνα.

Το μεγαλύτερο κτήριο του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα….

Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα, όπως ονομάζεται επισήμως, είναι το μεγαλύτερο (για την ακρίβεια, το ογκωδέστερο) κτήριο – μη ουρανοξύστης – στον κόσμο. Θα στεγάσει γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα, δύο τεράστια εμπορικά κέντρα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, ένα «μεσογειακό χωριό», ένα παγοδρόμιο και ένα «πειρατικό καράβι» ως παιδότοπο.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (3)

Μια κοντινή όψη του κτηρίου

Το παχύ στρώμα νέφους που συνήθως καλύπτει την πόλη Τσενγκντού- η οποία παρουσιάζει σοβαρότατο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης- προκαλώντας μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα στην περιοχή γύρω από το νέο κτήριο-μαμούθ θα αντιμετωπιστεί με μια νέα τεχνική: Το φως θα αντανακλάται με τέτοιον τρόπο στις επιφάνειες και θα διαχέεται σε μεγάλο τμήμα του εσωτερικού του, που θα δίνει την εντύπωση ότι ο ήλιος «λάμπει» όλη την ημέρα – επιτρέποντας παράλληλα τον έλεγχο τόσο της φωτεινότητας όσο και της θερμοκρασίας σε όλους τους χώρους.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (1)

Εκπληκτικές οι αντανακλάσεις του φωτός και οι αντικατοπτρισμοί…

Το κτήριο είναι τόσο μεγάλο όσο περίπου 20 Όπερες του Σίδνεϊ ή τρεις φορές το μέγεθος του μεγάρου του αμερικανικού Πενταγώνου στις ΗΠΑ. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Τσενγκντού, το οποίο σχεδιάστηκε από τη διάσημη βρετανο-ιρακινή αρχιτεκτόνισσα Ζάχα Χαντίντ.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (2)

Γύρω από το κτήριο αναπτύσσεται μια τεχνητή θάλασσα!

Παρ’ όλο που η Τσενγκντού απέχει περίπου χίλια χιλιόμετρα από τη θάλασσα, το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα έχει ως θέμα τη θάλασσα, καθώς περιβάλλεται από ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εξωτερικές του επιφάνειες, διαθέτει σιντριβάνια και μια τεχνητή παραλία η οποία στεγάζεται από κυματιστή οροφή. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν 1.000 δωμάτια, όλα με θέα στη «θάλασσα».

Αποτελεί ένα κατασκευαστικό επίτευγμα χωρίς αμφιβολία, το νόημα του οποίου με δυσκολία αντιλαμβανόμαστε… Μάλλον πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη οικονομικής ευμάρειας και ισχύος φυσικά, πάντα κατά την ταπεινή μας γνώμη…

Πηγή: Το Βήμα online, otherside.gr

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση