• Ημερολόγιο

    Απρίλιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα της Εκπαίδευσης

Σήμερα, το πρώτο δίωρο του προγράμματος των μαθημάτων μας το αφιερώσαμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα για την Εκπαίδευση. Παρακολουθήσαμε το video της ActionAid για την εκπαίδευση των κοριτσιών σε μια απομονωμένη περιοχή της Ινδίας, όπου η μαθητεία των κοριτσιών στα σχολεία ολοκληρωνόταν μέχρι πρότινος στην Πέμπτη τάξη του Δημοτικού. Συγκλονιστήκαμε. Βάλαμε τον εαυτό μας στη θέση αυτών των παιδιών, προβληματιστήκαμε και θαυμάσαμε την τόλμη οραματιστών δασκάλων που  με την επιμονή τους κατάφεραν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα.

Ξεφυλλίστε κάτω την παρουσίασή μας για την Παγκόσμια Εβδομάδα της Εκπαίδευσης (με τα βελάκια)

[slideboom id=745960&w=425&h=370]

Στη συνέχεια γνωρίσαμε σχολεία του κόσμου, μεταξύ αυτών και το “σχολείο της γέφυρας” στο Νέο Δελχί, καθώς και δασκάλους από διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες.

[Μια εξαιρετική παρουσίαση κάτω από τον συνάδελφο Ηλία Ηλιάδη]

[slideboom id=743465&w=425&h=370]

Αναγκαστήκαμε να διαιρέσουμε ώστε να βρούμε την αναλογία μαθητών δασκάλων: εννέα δάσκαλοι για τετρακόσιους μαθητές;;;  Κι εμείς στο συγκρότημα (88ο και 34ο Δ.Σ.) κάπου τόσοι μαθητές είμαστε, αλλά οι δάσκαλοί μας είναι πολλοί περισσότεροι από 9. Εκτιμήσαμε το αυτονόητο: Τις βρύσες με το καθαρό νερό. Τα παράθυρα που κλείνουν. Τους τέσσερις τοίχους. Τον πίνακα, τα θρανία…

Σχολική τάξη στα βουνά του Κασμίρ, στη Βορειοδυτική άκρη της Ινδίας κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Φωτ. Βικτωρία Μαζεμένου 

Πειστήκαμε να ενώσουμε τις φωνές μας μ΄εκείνες εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο – που συντονίζει η ActionAid διεθνώς – και να απαιτήσουμε περισσότερους και καλά εκπαιδευμένους δασκάλους για όλα τα παιδιά του πλανήτη. Είναι βασικό μας δικαίωμα η εκπαίδευση!

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση