• Ημερολόγιο

  Απρίλιος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαρ   Μαΐ »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

  Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
 • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
 • Σκακιστική άσκηση

 • Άκουσε την Ιστορία σου

  Άκουσε την Ιστορία σου

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας

Τι είναι το Α.Δ.Υ.;

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) είναι στην ουσία μια ιατρική βεβαίωση, ένα πιστοποιητικό που αναφέρει ότι ο μαθητής ή η μαθήτρια δύναται να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες.

Τι σκοπό έχει;

Έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της ζωής των μαθητών και μαθητριών.

Ποιος το συμπληρώνει;

Καταρτίζεται – συμπληρώνεται με τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών – τριών, από ιατρούς των οικείων Κέντρων Υγείας ή Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή των Ασφαλιστικών φορέων των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες παιδίατρους και ιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Τι  περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του μαθητή – τριας, το ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα, την ημερομηνία ιατρικής εξέτασης και το ιατρικό πόρισμα.

Ποια είναι η διάρκεια της ισχύος του Ατομικού Δελτίου Υγείας;

Το Α.Δ.Υ. έχει ισχύ δύο (2) σχολικών ετών για το Δημοτικό Σχολείο και τριών (3) σχολικών ετών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Για το Νηπιαγωγείο το Α.Δ.Υ. ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα φοίτησης σε αυτό. Κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα, κατά την εγγραφή του μαθητή – τριας α) στο Νηπιαγωγείο, β) στις Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, γ) στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και δ) στην Α΄ τάξη του Ενιαίου Λυκείου και του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Σε περίπτωση μετεγγραφής το Α.Δ.Υ. είτε επιστρέφεται στο γονέα είτε διαβιβάζεται υπηρεσιακά στο νέο σχολείο.

Ποιος έχει πρόσβαση στο Α.Δ.Υ.;

Τα Α.Δ.Υ. είναι απόρρητα έγγραφα, μη ανακοινώσιμα, εκτός των περιπτώσεων ενημέρωσης των αρμοδίων εκπαιδευτικών για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και στήριξης των μαθητών-τριών, διέπονται από τις αρχές και τους κανόνες για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των ευαίσθητων δεδομένων και φυλάσσονται, εντός ειδικού φακέλου, σε ασφαλές μέρος της σχολικής μονάδας στο οποίο δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση άλλοι πλην του Διευθυντή και  ενίοτε και εφόσον υπάρχει κάποιο ζήτημα και του καθηγητή της Φυσικής Αγωγής.

Το Α.Δ.Υ. και ο ΕΟΠΥΥ

Σας παραθέτουμε εδώ τη διαδικασία έκδοσης των Α.Δ.Υ. που ανακοίνωσε στις 1/4/2013 η διοίκηση του  ΕΟΠΥΥ .

Αν δεν προσκομιστεί το Α.Δ.Υ…

Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ. συνεπάγεται τον αποκλεισμό του μαθητή – τριας από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στο οποίο θεωρείται αδικαιολογήτως απών καθώς και από άλλες σχετικές σχολικές δραστηριότητες.

Η σχετική νομοθεσία

Υπουργική Απόφαση 5841/Γ4 με τίτλο «Καθορισμός Τύπου, περιεχομένου και τρόπου ενημέρωσης του Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.)»  που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 859 της 23/6/2005.

Κατεβάστε το έντυπο του Α.Δ.Υ. από εδώ.

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση