• Ημερολόγιο

    Μάρτιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Διαγωνισμός Doodle 4 Google

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.  Μπορείτε να επισκεφτείτε το www.google.com/doodles, για να δείτε όλα τα doodles που έχουν εμφανιστεί στη Google σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο φετινός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, αφορά στο σχεδιασμό του «doodle», του λογότυπου δηλαδή της “Google”, από μαθητές, με θέμα «Η Ελλάδα μου». Απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών όλης της χώρας (Δημοτικά, Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης). Ανάλογα με την ηλικία τους, οι συμμετέχοντες θα κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες και θα αξιολογηθούν ξεχωριστά. Το σχολείο μας απέστειλε τη συμμετοχή του, τα doodles που έφτιαξαν δύο μαθητές μας του Ε1, ο Ανδρέας Κυρκιώτης και ο Λευτέρης Λαζαρόπουλος.

Ιδού τα doodles των μαθητών μας (Θα πρέπει να κάνετε κλικ στις φωτογραφίες για να τα δείτε καλά):

Το πρώτο doodle έχει τίτλο “Φύση- πολιτισμός- γεύση” και ανήκει στο Λευτέρη. Ο ίδιος παρουσιάζει τη δημιουργία του ως εξής:  “Το Doodle μου παρουσιάζει κάποια μοναδικά στοιχεία της Ελλάδας. Την ελιά και τον καρπό της, έναν άνθρωπο που χορεύει ζεϊμπέκικο, ένα αρχαίο αγγείο, ένα ελληνικό φαγητό (φέτα) , παραδοσιακή ελληνική μουσική και μια Καρυάτιδα. Τα σχέδια τα έφτιαξα με το πρόγραμμα Gimp. Την Καρυάτιδα και τον δρομέα τα βρήκα στο internet και τα χρωμάτισα.” 

“Φύση- πολιτισμός- γεύση” το θέμα του Λευτέρη

Το δεύτερο doodle του Ανδρέα έχει τίτλο “Η Ελλάδα των ολυμπιακών αγώνων”. Γράφει ο Ανδρέας: “Το σήμα μου αντιπροσωπεύει τους ολυμπιακούς αγώνες. Το μεγάλο G αντιπροσωπεύει το στίβο. Τα δυο o αντιπροσωπεύουν τα μπαλάκια του τένις. Το μικρό g αντιπροσωπεύει την ολυμπιακή φλόγα. Το l αντιπροσωπεύει τη ρακέτα του τένις και τέλος το e αντιπροσωπεύει τη σφύρα”.

“Η Ελλάδα των ολυμπιακών αγώνων” το θέμα του Ανδρέα

Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή τύχη στο διαγωνισμό!

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση