• Ημερολόγιο

    Μάρτιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
    Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
       - Σχετικές αναρτήσεις

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Λευκοί καρχαρίες: Παρακολουθήστε τους

Ωκεανογράφοι που τοποθέτησαν ραδιοπομπό σε έναν λευκό καρχαρία 4,3 μέτρων στη Φλόριντα καλούν το κοινό να ακολουθήσει τα ταξίδια του τέρατος σε όλο τον κόσμο μέσω μιας πρωτότυπης διαδικτυακής υπηρεσίας.
Η «Λίντια», όπως βαφτίστηκε το τρομακτικό ψάρι, είναι ένας από τους καρχαρίες που παρακολουθεί  ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ocearch.
Δείτε κάτω τη διαδικασία τοποθέτησης του ραδιοπομπού  στη Λίντια από τους ωκεανογράφους…

To ταξίδι

 

Λίγα είναι σήμερα γνωστά για τις μετακινήσεις του μεγάλου λευκού καρχαρία (Carcharodon carcharias) ο οποίος απαντάται έξω από τις ανατολικές και δυτικές ακτές στις ΗΠΑ, τη Νότιο Αφρική, την Ιαπωνία, την Ωκεανία, ακόμα και τη Μεσόγειο.
Παλαιότερα οι βιολόγοι πίστευαν ότι ο λευκός καρχαρίας προτιμά τα παράκτια νερά, φαίνεται όμως ότι ο κορυφαίος θηρευτής των ωκεανών μπορεί να ακολουθεί τη λεία του -θαλάσσια θηλαστικά, μεγάλα ψάρια, θαλασσοπούλια- ακόμα και σε βαθιά νερά.
Ο λευκός καρχαρίας, το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 6 μέτρα και να ξεπεράσει σε βάρος τους 2,2 τόνους. Η Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών κατατάσσει τον λευκό καρχαρία στα ευάλωτα είδη. Αν και τρομακτικό, το γιγάντιο ψάρι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις ανθρωπογενείς πιέσεις, αφού χρειάζεται γύρω στα 15 χρόνια για να φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία και πιστεύεται ότι δεν ζευγαρώνει συχνά.
 

Βαγγέλης Πρατικάκης Βήμα Science


Δείτε τη θέση της Λίντια και της παρέας της κάνοντας κλικ στην εικόνα .

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση