10η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου! (05/02/2013)

Connect with Respect! (Σύνδεση με σύνεση!)

(Το σύνθημα για φέτος!)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου! Για φέτος ορίστηκε η 5η Φεβρουαρίου.


Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Κλικ στην εικόνα για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου…

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Ας δούμε όμως τι είναι το διαδίκτυο…

Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα (πακέτα) με τη χρήση διαφόρων πρωτοκόλλων (τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας), τα οποία υλοποιούνται σε επίπεδο υλικού(πληροφοριών) και λογισμικού. Το κοινό αυτό δίκτυο καλείται Διαδίκτυο.

Οπτικοποιημένη αναπαράσταση διαφόρων διαδρομών (routes) διαμέσου ενός τμήματος του Διαδικτύου

Όσο μαγική όμως κι αν ακούγεται  αυτή η δυνατότητα που μας δίνει το internet, άλλους τόσους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί, αν δεν είμαστε ικανοί να το διαχειριστούμε σωστά και προς όφελός μας.

Γι’ αυτό όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο, πάντα να ζητάς βοήθεια!

Τώρα κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα και ενημερώσου για ό,τι αφορά στην ασφάλειά σου στο διαδίκτυο!

Κατόπιν επίλεξε τη χώρα μας και περιηγήσου! Μάθε! Παίξε!

Κλικ στην εικόνα

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση