• Ημερολόγιο

  Ιανουάριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ   Φεβ »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

  Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
 • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
 • Σαν σήμερα

  1. 18/06/1815: Η Μάχη του Βατερλό
   Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.
 • Σκακιστική άσκηση

 • Άκουσε την Ιστορία σου

  Άκουσε την Ιστορία σου

Καύση ξύλου και περιβαλλοντικές επιδράσεις

Έρευνα των κκ. Μπαρμπούτη και Καμπερίδου , καθηγητών του ΑΠΘ
Καύση ξύλου και περιβαλλοντικές επιδράσεις
Απάντηση σε έρευνες που θέλουν την εκτενή καύση ξύλου να προκαλεί μεγάλο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα στον αέρα της Αθήνας, δίνουν ο Αν. καθηγητής Ι. Μπαρμπούτης και η MSc  Β. Καμπερίδου, από τη σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει το ΑΠΘ, η καύση ξύλου έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ενώ μπορεί να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ορυκτών καυσίμων, η χρήση των οποίων είναι πολύ πιο επιβλαβής για την ατμόσφαιρα.

Στην έρευνα αναλύεται η σημασία που έχει η προέλευση του ξύλου προς καύση ειδικά στην εκπομπή αερίων στο περιβάλλον καθώς και ως προς τη θερμική του απόδοση.

Το πόσο καθαρό από σκόνη, σπόρια μυκήτων είναι το ξύλο καθώς και πόσο υγρό ή ξηρό είναι παίζει προφανώς τον αντίστοιχο ρόλο κατά τη διάρκεια της καύσης, όσον αφορά στη θερμική απόδοση του υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως , σύμφωνα με την έρευνα, διαφορετικό ποσοστό αποδοτικότητας της καύσης του ξύλου παρατηρείται ανάλογα με το χώρο που φιλοξενεί την πηγή θερμότητας. Αυτό σημαίνει πως στα παραδοσιακά τζάκια, μόνο το 5-20% της θερμαντικής αξίας αξιοποιείται, σε σύγκριση με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις καύσεως όπου η αξιοποίηση της θερμαντικής αξίας αγγίζει το 80%.

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς