Πρόταση δημιουργίας σχολικής βιβλιοθήκης (Στ2)

Από την Αγγελική Σούλου, Στ2

Βοηθήστε μας να κάνουμε το όνειρο της βιβλιοθήκης πραγματικότητα!

boy reading a book kicks up his heels animated gif

Στην εποχή μας τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα και ένα καλό βιβλίο ομορφαίνει τη σκληρή καθημερινότητα. Μοιάζει πολυτέλεια δυστυχώς για πολλές οικογένειες να αγοράσουν ένα εξωσχολικό βιβλίο για τα παιδιά τους.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να δημιουργήσουμε  μια βιβλιοθήκη   στο σχολείο μας, όπου θα μπορώ κι εγώ κι όλοι οι συμμαθητές μας να διαβάζουμε όχι μόνο ένα αλλά όσα βιβλία θέλουμε. Αν λοιπόν έχετε στο σπίτι σας βιβλία που δεν διαβάζετε και παρά μόνο τα ξεσκονίζετε, φέρτε τα στο σχολείο, να ξαναζωντανέψουν στα χέρια των παιδιών.

Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο το εισιτήριο για τη γνώση. Αν τα παιδιά έχουν δύναμη, τότε υπάρχει ελπίδα στον κόσμο. Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι δυνατά μυαλά, για να διορθώσουν τα λάθη αυτών που μας έφτασαν εδώ.

Μόνο ένα βιβλίο αν φέρει ο καθένας, το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, η ιδέα πράξη. Όταν όλοι ενώσουμε τις προσπάθειές μας, γινόμαστε δυνατοί και αποτελεσματικοί και τότε δεν έχουμε ανάγκη ούτε την πολιτεία ούτε τη χρηματοδότησή της, για να φτιάξουμε τον μικρό κόσμο μας καλύτερο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!

Περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να κερδίσουμε μαζί το μεγάλο στοίχημα, που είναι να μη μένει ούτε ένα βιβλίο στο ράφι της σχολικής βιβλιοθήκης!

Ας γίνουμε οι πιο αχόρταγοι βιβλιοφάγοι!!!


;


Μια απάντηση προς “Πρόταση δημιουργίας σχολικής βιβλιοθήκης (Στ2)”

  1. Μπράβο Αγγελική! Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία σου αυτή  να ενεργοποιήσεις τα παιδιά στο ενδιαφέρον και την αγάπη για το βιβλίο! Εννοείται ότι θα έχεις την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια όλων μας στην προσπάθειά σου αυτή! Ευχομαι να γίνει μια ενεργή και δημιουργική βιβλιοθήκη!

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση