Ο ύμνος της αγάπης (Αποστόλου Παύλου,Α΄ Κορινθίους 13, 1-8 & 13)

Εάν υποτεθεί, ότι έχω τέτοια ικανότητα, ώστε να εννοώ και να ομιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έχω γίνει χαλκός που ηχολογάει ή κύμβαλο που αλαλάζει χωρίς να αναδίδει κανένα μουσικό φθόγγο.
Και εάν έχω το χάρισμα της προφητείας και γνωρίζω όλα τα άγνωστα και απόκρυφα μυστήρια και όλη την γνώση, που μπορεί να χωρέσει ποτέ ανθρώπινη διάνοια, και εάν έχω την πίστη σε όλη της την πληρότητα, ώστε με την δύναμή της να μετακινώ βουνά, δεν έχω όμως αγάπη, δεν είμαι τίποτε.
Και εάν διαθέσω όλα μου τα υπάρχοντα, δια να αγοράσω ψωμιά και θρέψω με τα ίδια μου τα χέρια τους πεινώντες, και εάν παραδώσω το σώμα μου να καεί στην φωτιά, αλλά δεν έχω αγάπη, τίποτε δεν ωφελούμαι.
Η αγάπη δείχνει μεγαλοψυχία και ανεκτικότητα, είναι ευεργετική και εξυπηρετική. Η αγάπη δεν ζηλεύει και δεν φθονεί. Η αγάπη δεν φέρεται με αλαζονεία και αυθάδεια, δεν υπερηφανεύεται και δεν ξιπάζεται. Δεν κάμνει ποτέ τίποτε το απρεπές και άκοσμο, δεν ζητεί εγωϊστικώς τα δικά της συμφέροντα, δεν εξερεθίζεται εναντίον του άλλου, δεν βάζει ποτέ κακό στον νου της εναντίον του πλησίον και δεν θέλει να ενθυμείται το κακό που της έχει κάμει ο άλλος. Δεν χαίρει όταν βλέπει να γίνεται κάτι το άδικο, και αν ακόμη με αυτό εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της, χαίρει δε όταν βλέπει να επικρατή η αλήθεια.
Σκεπάζει και υποφέρει και δικαιολογεί όλα τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα του πλησίον, διότι δεν θέλει ποτέ τον εξευτελισμό του. Πιστεύει και δέχεται με εμπιστοσύνη κάθε τι καλό δια τον πλησίον. Τα πάντα και πάντοτε ελπίζει δια την διόρθωση των παρεκτρεπομένων. Σε όλα δεικνύει υπομονή απέναντι του πλησίον.
Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ, αλλά μένει σταθερή και αιωνία.
Εις δε την παρούσα ζωή, μένει η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη, τα τρία αυτά, μεγαλύτερα δε μεταξύ αυτών είναι η αγάπη.

;


Μια απάντηση προς “Ο ύμνος της αγάπης (Αποστόλου Παύλου,Α΄ Κορινθίους 13, 1-8 & 13)”

  1. … Ομολογώ ότι μάλλον έχω γίνει χαλκός… ή κύμβαλο αλαλάζον..
    Αδυνατώ να εφαρμόσω όλα αυτά…:(

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση