• Ημερολόγιο

  Νοέμβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ   Δεκ »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

  Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
 • Σαν σήμερα

  1. 24/02/391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

 • Σκακιστική άσκηση

 • Άκουσε την Ιστορία σου

  Άκουσε την Ιστορία σου

Μια μέρα στην Ανταρκτική

Από την Κωνσταντίνα – Ειρήνη Μινέτου, Στ 1

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πήγαμε μια φανταστική εκδρομή στον «Ελληνικό Κόσμο» που φιλοξενεί την έκθεση

‘’Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική’’ από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Η Ανταρκτική είναι το πιο κρύο, το πιο άγριο και πιο απομακρυσμένο μέρος της γης, που ανακαλύφθηκε  πριν από 190 χρόνια.

Ο μαθητής  μέσα από αυτή την έκθεση ανακαλύπτει την καθημερινή ζωή στην Ανταρκτική: έναν καταυλισμό της Ανταρκτικής, εργαστήρια, ζώα, σκελετούς και φυτά, απολιθώματα, χάρτες και επιστημονικά εργαλεία, κατάλληλα ρούχα και εξοπλισμό.

Τα παιδιά  αντιμετώπισαν  μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες , για να δουν αν έχουν τις ικανότητες  να εργαστούν και να αντέξουν σε αυτή την παγωμένη περιοχή.

Οι συμμαθητές  μου και εγώ μπορέσαμε να έχουμε κάποιες εμπειρίες για το πώς ζουν οι άνθρωποι της Ανταρτικής . Μπήκαμε σε ένα θάλαμο με θερμοκρασία – 20 C  και δοκιμάσαμε μερικά από τα ρούχα τους.

Σε  έναν άλλο θάλαμο ήρθαμε αντιμέτωποι   με θορύβους και μυρωδιές ζώων όπως επίσης εντοπίσαμε ίχνη ψαριών και καλαμαριών.

Μας είπαν για το πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκεί τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να τους τύχουν μια και δεν υπάρχουν ομάδες διασώσεως όπως επίσης πως επιβιώνουν όταν για έξι μήνες  ζουν στο σκοτάδι .

Τέλος είδαμε σε έναν θάλαμο μια κατασκήνωση στην Ανταρκτική   που μέσα περιείχε διάφορα τρόφιμα, εξοπλισμό κατασκήνωσης και εργαλεία των επιστημόνων.

Ήταν μια αξέχαστη  εμπειρία και ένοιωσα πολύ τυχερή που μπόρεσα να συμμετάσχω σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή, από την οποία έμαθα πολλά πράγματα για αυτή τη ήπειρο του πλανήτη.

Ελπίζω η έκθεση αυτή να πάει και σε άλλες  πόλεις και χώρες ώστε και άλλα παιδιά να έχουν αυτή την εμπειρία.

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top